Čuvena holivudska zvezda optužena za zlostavljanje žena!

Mlada asistentkinja producenta pomislila je da je pronašla posao iz snova u leto 2015. godine kada je počela da radi na komediji „U velikom stilu“ u kojoj su glavne uloge imali Morgan Frimen, Majkl Kejn i Alan Arkin. Međutim, njen posao iz snova pretvorio se u višemesečno uznemiravanje, ispričala je ona za Si-En-En.

„U jednom od incidenata, Frimen je pokušao da mi podigne suknju pitajući me da li nosim donji veš, ali nikada nije uspeo u toj nameri“, navodi ona.

U takvim trenucima bi se, kaže, izmicala, ali je on iznova pokušavao.

„Arkin mu je jednom rekao da prestane. Morgan je poludeo i nije znao šta da kaže“.

Neprikladno ponašanje Morgana Frimena se nije manifestovalo samo tokom snimanja ovog filma, navodi Si-En-En. Naime, oni su razgovarali sa još nekoliko osoba. Žena koja je radila na filmu „Velika iluzija“ rekla je da je Frimen seksualno uznemiravao nju i njenu pomoćnicu u nekoliko navrata komentarišući njihov izgled.

„Komentarisao je naša tela. Znale smo da, kada dolazi, ne nosimo ništa što bi istaklo naše grudi ili pozadinu“.

Novinari Si-En-Ena razgovarali su sa 16 osoba tokom ove istrage. Osam od njih su rekle da su bile žrtve nečega što su nazvale uznemiravanjem, dok neki to navode kao neprimereno ponašanje. Osmoro njih je reklo da su bili svedoci takvog ponašanja glumca.

Četiri osobe koje su sa glumcem radile na setu navode da je Frimen u poslednjih deset godina činio da se žene osećaju neprijatno na poslu. Svi su rekli da nisu prijavili takvo ponašanje jer su se plašili za svoj posao. Neki su čak naveli da nikada nisu bili svedoci takvog ponašanja i da se Frimen ponašao kao pravi profesionalac na snimanju ili u kancelariji.

Portparol Frimena, upitan za komentar, tražio je da mu se mejlom dostavi detaljan spisak optužbi protiv glumca. Međutim, novinari Si-En-Ena ostali su bez odgovora.

Tri novinarke su takođe izjavile da su dobila neprimerene komentare od strane glumca na događajima organizovanim za novinare. Jedna od njih bila je novinarka Si-En-Ena.

Ona je ispričala svom supervizoru šta se dogodilo, a zatim i zaposlenom u ljudskim resursima. Zatim je rešila da istraži da li je još neka žena imala slično iskustvo sa glumcem. Kada je shvatila da ih je više, otpočela je višemesečno istraživanje.

Frimen i Lori Makriri osnovali su produkcijsku kuću Revelations Entertainment 1996. godine. Njihovi bivši radnici tvrde da su stvorili „toksično“ radno okruženje.

Šest bivših radnika reklo je da su bili svedoci Frimenovog neprimerenog ponašanja prema ženama što podrazumeva i komentare seksualne prirode, a jedan je naveo da je bilo i neželjenih dodira.

„Odmerio me je i rekao: ‘kako se osećate povodom seksualnog uznemiravanja?’“, ispričala je jedna bivša radnica produkcijske kuće. To je bio njen prvi susret sa glumcem.

„Bila sam zapanjena. To je osoba za koju sam radila, ovo je njegova kompanija. Rekla sam stidljivo: ‘sviđa mi se’ na sarkastičan način nadajući se da ću popraviti situaciju. On se okrenuo ka muškarcima sa kojima je bio i rekao: ‘vidite momci, tako se to radi’“.

Jedan od svedoka uznemiravanja na snimanju bio je i jedan muškarac, bivši radnik produkcijske kuće.

„Govorio bi: ‘voleo bih da imam sat vremena sa njom’ ili je imao vulgarne komentare. Umeo je da bude neprijatan, verbalno neadekvatan što je bilo šokantno. Teško je bilo reći mu: ‘to je neprikladno’. Čudno je, jer ne očekujete tako nešto od Morgana Frimena, nekoga koga poštujete“.

Izvor: B92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *