ČUVENI SRPSKI KRIMOS JE U SNU PREDSKAZAO SVOJU SMRT: Poslednji dan čoveka iz filma VIDIMO SE U ČITULJI!

Dragan Nikolić Gagi, koji je osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, u ekskluzivnoj ispovesti za Kurir otkrio je da je njegov prijatelj Slaviša Pavić Pirke, noć pre nego što je ubijen 18. avgusta 1993. u bašti restorana FK Bežanija, sanjao san koji je bio neka vrsta predskazanja onoga što se dogodilo.

  • Veče pred pogibiju Pirke i ja smo proveli veoma veselo, u društvu devojaka Tanje i Valentine, na splavovima, uz narodnu muziku. Pre nego što će da svane, odvezli smo ih kućama, a mi smo otišli u iznajmljeni stan na Bežanijskoj kosi, takozvani štek. U dnevnoj sobi smo raspremili trosed, zadremao sam, ali su me košmarni snovi budili dva puta. Ustao sam i otišao u stan roditelja u Blok 61 da prenoćim. Kratko sam odspavao i kad sam se vratio u stan u kom je ostao Slaviša Pavić Pirke, zatekao sam Pirketa kako sedi uznemiren i izbezumljen u fotelji – priseća se Dragan Nikolić.

Kako kaže, Pirke mu se odmah požalio da je i on loše spavao i da je sanjao pokojnog Aleksandra Kneževića Kneleta, koji je ubijen u „Hajatu“.

Umesto u crkvu, produžili smo u kafić, pa u restoran, u kom je oko 21 sat ubijen Pirke

  • Rekao mi je da je sanjao pokojnog Kneleta, popa kako stoji pored Kneleta i kako je ispružio ruke prema Pirketu. Pop mu je rekao u snu: „Kad ćeš već jednom da dođeš u crkvu i daš pare“. U snu je video i belu kozu kako stoji pored njih. Bio sam iznenađen, i pričao sam mu kako sam i ja loše spavao. S obzirom na to da sebe smatram ozbiljno religioznim, predložio sam mu da odemo u crkvu. Pirke je obično išao sa mnom u crkvu da mi pravi društvo. Seli smo u „golf 2“, koji sam ja vozio, i krenuli prema Crkvi Svetog Georgija, koja se nalazi neposredno pored stadiona restorana FK Bežanija – priča Nikolić. On kaže da su se dogovorili da stave pare na ikonu jer je pop u snu tražio novac od njega.
  • Ni danas mi nije jasno kako smo, nekim čudom, u trenutku bukvalno zaboravili da smo pošli u crkvu, umesto da, kad se upalilo zeleno svetlo, skrenem ka crkvi, udaljenoj odatle 50 ili 60 metara, ja sam produžio pravo – priseća se Gagi. Umesto u crkvu, produžili su u kafić, a kasnije su otišli u restoran, u kom je oko 21 sat uveče ubijen njegov prijatelj.
  • Slaviša je sedeo s moje desne strane kad se začuo prvi rafal, i umesto da se baci na stranu u restoran kroz vrata, on je hrabro izvukao revolver koji je imao za pojasom, „magnum 357“ i počeo da puca u pravcu napadača, koji su nas mučki napali iz dvorišta OŠ „Ivan Ribar“. Koračao je ka njima i vikao: „Pike, jeaću ću vam mater“. Ja sam se bacio u levu stranu prema ulazu, povukao sam za sobom i pevačicu Snežu Kosturku, koja je ranjena u stomak, a u tom trenutku mi je sedela u krilu – priča on.

Pirke je postao poznat po rečenici Kristijana Golubovića u dokumentarcu „Vidimo se u čitulji“ : Jedan Pirke je morao biti ubiven

Kad se vratio restoran, video je prijatelja kako leži nepomično.

Pokojni Slaviša Pavić Pirke, prema rečima Dragana Nikolića, u trenutku pogibije na ruci je imao sat od belog zlata marke „kartije“.

  • Taj sat sam mu ja poklonio, a meni ga je na poklon dao pokojni Boris Petkov, koji ga je za uspomenu dobio od Đorđa Božovića Giške. Skinuo sam taj sat s ruke pokojnom Pirketu s namerom da ga dam njegovom bratu Manceu, odrastao je s Pirketom.
  • Izvor: Espreso

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *