DAČIĆ: Nema „evropske šargarepe“, zbog koje bi se Srbija odrekla Kosova!

Nema te „evropske šargarepe“ iz EU, zbog koje bi Srbija dobrovoljno pristala da se odrekne Kosova i Metohije, kaže srpski šef diplomatije Ivica Dačić.

– Licemerno je da pojedini krugovi u Briselu od nas očekuju istorijski harakiri, a ni oni sami unutar EU nemaju jedinstven stav kada je reč o kosovskom pitanju – rekao je Dačić.

Govoreći o današnjem nastavku briselskog dijaloga Beograda i Prištine, Dačić je rekao za „Večernje novosti“ da srpska strana ne pristaje na bilo kakve prepravke već dogovorenog sporazuma o zajednici srpskih opština (ZSO).

Dačić je ocenio da u delu međunarodne zajednice i u Prištini postoji očigledna težnja da se Srbi na severu Kosova i Metohije proglase za destabilizujući faktor.

Mislim da se igraju vatrom, koju raspiruje i nečinjenje EU kada je reč o ZSO, od koje sigurno nećemo odustati po cenu kraha dijaloga – poručio je Dačić za „Večernje novosti“.

-Komentarišući izjavu albanskog premijera Edija Rame o jednom predsedniku za Albaniju i Kosovo, Dačić je rekao da je to još jedna potvrda velikoalbanske politike, koja je veoma živa i prisutna kod svih albanskih političara.

Izvor: Blic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *