Dačić: Nisam diskriminisao medije

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da nije diskriminisao medije kada je samo za Tanjug dao izjavu posle odluke da se iz Skoplja povuku srpske diplomate.

„Nisam nikoga diskriminisao. Tanjug mi je prvi tražio izjavu, i nakon toga nisam nikome davao izjave. Ni agencijama, ni štampanim niti elektronskim medijima“, rekao je Dačić za izdanje lista Danasa od srede, 23. avgusta.

Novinske agencije Beta i Fonet oštro su protestovale zbog „diskriminatorske odluke Ivice Dačića da izjavu o izuzetno važnom pitanju medjunarodne pozicije i bezbednosti zemlje, kao što je povlačenje osoblja ambasade Srbije u Skoplju, da samo Tanjugu čiji je rad odlukom Vlade prestao još pre više od godinu i po dana“.

Glavni i odgovorni urednik Bete Dragan Janjić rekao je da je Beta imala prva informaciju o dogadjajim u Makedoniji jer u Skoplju ima dopisnika te da je istog momenta poslala zahtev za izjavu Dačića izjavu.

„Odgovorili su nam da će se obratiti svim medijima saopštenjem da bi nas naknadno MSP obavestilo da će Dačić dati izjavu samo Tanjugu“, kazao je Janjić.

Glavni i odgovorni urednik Foneta Zoran Sekulić rekao je za Danas da je pozvao Ministarstvo da pita kada će biti konferencija za novinare i da mu je odgovoreno da je neće biti i da je još neizvesno da li će u podne „objaviti saopštenje ili dati izjavu Tanjugu“.

Izvor: Beta

Foto: Jutjub

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *