DAČIĆ OGORČEN: Učinićemo sve da Saru dovedemo kući! Ovo je sramota i skandal crnogorskih vlasti prema našoj državljanki!

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je za Kurir da je ovo što se događa sa nedužnom Beograđankom zatočenom u Spuž Sarom Vidak (20) veliki skandal i sramota crnogorske vlasti, u kojem Srbija čini sve da pomogne svojoj državljanki.

– Stvarno sam začuđen i ogorčen. Pitam se kako je moguće da je devojka i dalje u zatvoru i da je drže kao najvećeg teroristu. Ovo je veliki skandal i sramota šta crnogorske vlasti rade našoj državljanki. Mi smo u stalnom kontaktu i sa njom i sa njenom majkom i preduzimamo sve da ovaj slučaj okončamo i dovedemo Saru kući – poručio je Dačić.

Podsetimo, drama devojke iz Beograda, koja je na Crnogorsko primorje došla kako bi se oporavila od bolesti, počela je kada je nakon bezazlenog sudara na parkingu zatražila objašnjenje od sudije Jelene Stanišić. Ona je vikala i uhvatila za ruku Vidakovu, a kad je devojka pokušala da se izvuče, lažno je optužila da ju je napala. Ministar pravde Zoran Pažin odmah je dao izjavu kojom je pozdravio „brzu reakciju policije“.

Državni organi s predsednicom Vrhovnog suda munjevito su javno osudili Saru Vidak i kršeći pretpostavku nevinosti i druga prava ove nevine devojke bolesnu je poslali u zatvor! Da li u Crnoj Gori postoji nezavisni sudija koji će nakon ovakvih izjava Sudskog saveta, ministra pravde i predsednice Vrhovnog suda, nakon sagledavanja svih činjenica i dokaza smeti da donese oslobađajuću presudu za nju?

Narod Crne Gore, za razliku od državnih organa, odlučio je da pruži podršku nepravedno zatočenoj Sari, pa je konzulat Srbije zasut pozivima građana koji nude pomoć. Pozive dobija i Sarina majka, kojoj takođe žele da pomognu.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *