DAČIĆ: Zbog mog pevanja zvali su me GRANDE IVICA!

“Osman Aga” u izvedbi Ivice Dačića, a “na uvce” turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana podigao je buru u domaćoj javnosti skoro koliko i dolazak srpskog šefa diplomatije na neki od međunarodnih skupova.

Zamerili su mu što je pevao Erdoganu, pa još na turskom, a onda mu je na sve to i muftija dao bakšiš… I zaista, veoma često Dačić je na međunarodnim događajima znao da sebe stavi u prvi plan. Tako je bilo i pre nekoliko nedelja kada je u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija prišao starom znancu Donaldu Trampu i pokazao mu zajedničku fotografiju iz nekog ranijeg perioda.

– Nema tu šta, Vučić mi ponekad kaže da otpevam nešto, radi atmosphere – kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić za “Blic”, koji samouvereno tvrdi „I to ima efekta“.

– Palestinski predsednik Mahmud Abas mi je rekao da će pamtiti dve večeri: kad je ženio sina i večeru sa mnom. Grčki predsednik je bio oduševljen jer sam mu otpevao “Mi mu timonis” na grčkom. Sergej Šojgu i Sergej Lavrov su pevali zajedno sa mnom. Angela Merkel, Fransoa Oland, Emanuel Makron, Ketrin Ešton, Federika Mogerini su bili oduševljeni. Oland je rekao da sam najbolji ministar na svetu. Estonki sam pevao “Oprosti mi Katrin”, a kad sam došao sledeći put u Brisel, čekao me je poklon. Italijaski ministar Alfano mi se uvek obraća “grande Ivica” – nabraja Dačić reakcije stranih diplomata.

Objašnjava nam i da je srdačnost naše najjače oružje.

– Mi smo mala zemlja, nemamo novac, nismo veliki i jaki, nemamo atomsku bombu, ali imamo šarm i gostoprimstvo, to je naše oružje. Posvećenost gostu, to je suština, a ne moja želja da pevam. I nije to lako. Probali su to i drugi, ali ne uspeva svima – šeretski kaže ministar i naglašava da je za zemlju ipak najvažnije da gost bude zadovoljan.

Ova Dačićeva samoverenost u spopstveno pevanje i stil nije od juče. Uoči jedne od najavljenih rekonstrukcija Vlade, u jednom nezvaničnom razgovoru na pitanje da li očekuje da ga Vučić smeni ili eventualno mu poveri neki drugi resor, Dačić nam je rekao da “od toga nema ništa”. Zbunila nas je ta njegova samouverenost, ali je usledilo objašnjenje.

– Ko će bolje od mene da radi ovaj posao? Kad treba neko da igra kolo sa gostima iz Afrike, tu sam. Kad neko treba da zapeva, da omekša ili odobrovolji sagovornika, na mene može da računa. Vučić je drugačiji, strog, uštogljen. Ovako smo mi idealna kombinacija i toga je i on svestan – ispričao nam je Dačić svojevremeno.

Izvor: Blic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *