DAVAO SAM PARE DS I TADIĆU NA TAJNE RAČUNE I U KEŠU: Šokantno priznanje crnogorskog biznismena!

Duško Knežević, vlasnik „Atlas grupe“ i nekada prvi bankar Crne Gore, tvrdi da je 15 godina finansirao Demokratsku stranku, i to uplatama na tajne račune u inostranstvu i davanjem keša lično njenim liderima u Srbiji.

Knežević je objasnio da su ovakve njegove transakcije išle ka DS od perioda pre liderstva Zorana Đinđića, a da su nastavljene i tokom vladavine Borisa Tadića.

Knežević se suočava s crvenom Interpolovom poternicom, koju je za njim raspisala Crna Gora zbog sumnje u proneveru i pranje novca, i nalazi se u Londonu.

– Ne znam da li sam reketiran, ali znam da sam 10, 15 godina finansijski pomagao DS, još od pre vremena Đinđića i posle, za vreme Tadića. To je normalna pojava na Balkanu kada je reč o finansiranju političkih stranaka… Transparentno ne može da bude kod političkih partija, posebno kod velikih iznosa, jer su to neki tajni računi u inostranstvu i novac se daje u kešu ili se direktno nosi liderima stranaka – opisuje Knežević te tokove novca.

On je u intervjuu za RTS izbegao da direktno imenuje ljude kojima je svih tih godina nosio milione, jer ne želi da sada „otvara Srbiju“. Knežević priznaje da pojedini političari u Srbiji sigurno imaju razloga da budu zabrinuti zbog okolnosti da im je upravo on davao novac.

– Ali ti ljudi sad nisu baš aktuelni, nisu u žiži političkih dešavanja. Mislim da je sad nebitno da se bavim njima – kaže Knežević.

Crnogorski biznismen je objašnjavao i zašto je pristao da igra po pravilima političara.

– Nemoguće je, ne samo u Crnoj Gori nego bilo gde na Balkanu, bez finansiranja vodeće partije dobijati velike poslove, saglasnost, urbanističke dozvole, pratiti međunarodne investitore… O tome se ćuti, jer ne možete izigravati hajduka ako ste u nekom sistemu gde se znaju pravila igre, da budete narodni heroj i da kažete: „Ne, ja neću da finansiram tu partiju“, jer znate šta vas čeka posle toga. Ima dosta tih primera i u Srbiji, Hrvatskoj… – izjavio je Knežević.

Boris Tadić juče nije odgovorio na naša pitanja o Kneževićevim tvrdnjama, već nas je uputio na svoju saradnicu za medije koja se nije javljala na telefon.

Izvor: Kurir

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *