DEJAN SAVIĆEVIĆ: „Umro sam od smeha kad sam video Arkana“!

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) Dejan Savićević otvorio je dušu i govorio o stvarima o kojima dosad nije pričao.

Između ostalog dotakao se i Željka Ražnatovića Arkana u ekskluzivnom intervjuu koji je dao za Nedeljnik.

U priči oko buđenja nacionalizma na stadionu ulogu je imao i Željko Ražnatović Arkan koji se u to vreme približio Zvezdi. Bilo je čak i fotografija kako sedi na klupi. Kakva je njegova uloga bila oko Delija i Zvezde?

„On je preuzeo navijače. I njegovi prvi ‘Tigorvi’ bili su sačinjeni od navijača. zašto se to desilo da baš on preuzeme, to ne znam. Ali jeste bio glavni među navijačima. Ja sam njega upoznao igrom slučaja 1985. Te godine kada smo igrali u Glazgovu Kup šampiona, otišli smo dan ranije. Kad na dan utakmici ja ne mogu da verujem – dolazi on sa grupom navijača. Crvena kapa, šuškavac crveni preko trenerke i onaj njegov roleks od dvesta-trista hiljada maraka. Ja kažem: ‘Željko, odakle ovamo, prošpijaće te neko’. Kaže on: ‘Neće niko’ „, prepričava za Nedeljnik Savićević, pa nastavlja:

„Kako sam bio malo povređen, a pobedili smo prvu 3:0, izašao sam na poluvremenu. I vidim ga sa policijacima ispod tribine. Ja umirem od smeha, on menja kape sa njima, slikaju se… Malo-pomalo, sede čovek u drugom poluvremenu na klupu. Bio je prodoran. Znao je to da iskoristi. I na kraju se vratio on, ali, rekoh, gde da dolazi ovamo. Nije to Evropa, to je ostrvo, a treba uteći sa ostrva. Da je Francuska, Belgija, pa može se uteći, a gde ćeš ovde, sve voda oko tebe. Posle je počeo rat i poznat je taj deo njegove životne priče…“, rekao je Savićević.

Izvor: kurir.rs / Nedeljnik

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *