Devojke u Srbiji su poludele za svilenim trepavicama, a nisu svesne koliko su opasne!

Devojke u Srbiji su poludele za svilenim trepavicama, a nisu svesne koliko su opasne! Lekari imaju važnu poruku za sve njih

Šta živi na veštačkim trepavicama, teško može da se nasluti

Dramatičan pogled, elegantan mig i spas od umrljanih obraza, ako vam suza slučajno krene, mogu vam doneti veštačke trepavice. Možda ih baš zbog toga sve više devojaka u Srbiji nadograđuje, odbijajući da se bakće s lepkom i maskarama. Ipak, lekari imaju veoma važno obaveštenje za sve devojke koje pribegavaju ovom triku za ulepšavanje.

Nakon nekoliko poseta jednom salonu u kome se ove ekstenzije rade, jedna devojka se lekaru požalila zbog problema sa vidom. Njene oči su stalno oticale, suzile i nesnosno je svrbele. Ništa nisu vredele lažne trepavice – oči su joj bile dve nabubrele, crvene loptice.

Foto: Wikipedia/ Ran Yuping et al.

Doktor Kešini Parbu iz Oftamološkog instituta u Orlandu dao joj je dijagnozu od koje joj se okrenuo stomak: njene trepavice bile su zaražene demodeksom, vrstom grinje koja živi na folikulama dlaka, piše Mirror. Ovaj mali organizam uglavnom napada pse, ali dve vrste koje žive na čoveku poznate su kao „trepavične grinje“.

 

 One se zakopaju na folikuli dlake i hrane se njome. Infekcija nastaje kada se namnože. Do ovoga može doći ako saloni ne čiste svoje pincete i drugu opemu kako treba ili čak ako se šminka ne skine dovoljno dobro – rekao je ovaj lekar.

Svojim pacijentkinjama on savetuje da koriste medicinki odobrene preparate za skidanje šminke.

 

 (D.D.S./Mirror)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *