DINJA SE SLIKALA SA ŠEŠELJEM, A ONDA JE ISPAO SKANDAL: Šta ti radiš s ratnim zločincem?!

Glumica Sandra Silađev, najpoznatija po kratkim komičnim snimcima koje objavljuje na društenim mrežama, objavila je nedavno fotografiju sa Vojislavom Šešeljem, liderom radikala, osuđenim ratnim zločincem i, blago rečeno – sveukupno skandaloznom ličnošću.

Javnost je šokirana činjenicom da Silađev, koja se bori za prava žena, sa osmehom pozira prislonjena uz ratnog huškača i ozloglašenog mrzitelja žena, Šešelja, a još veću nevericu izazvala je činjenica da je taj selfi i objavila na društvenim mrežama.

Međutim, Silađev za „Blic“ tvrdi da ovaj selfi ne odražava njene političke stavove, ali nakon što je naišla na osude, pa čak i pretnje, kako kaže, sliku je obrisala sa društvenih mreža.

Kakav je skeč posredi, pa da neko ko poručuje ženama da niko ništa ne sme da im zabrani samo zato što su žene i da mogu da ostvare sve što požele – pozira sa čovekom koji je pretio linčom poslanicama Aleksandri Jerkov i Mariniki Tepić, glogovim kocem Nataši Kandić, vređao ministarku Zoranu Mihajlović, kao i poverenicu Brankicu Janković, i to u seksualnom kontekstu, zatim novinarku Snežanu Čongradin vređao na račun njenog fizičkog izgleda, dao podršku Milutinu Jeličiću Jutki u Kruševcu, optuženom za seksualno uznemiravanje, a na istom suđenju je i upućivao seksističke komentare na račun Staše Zajović.

To su tek neki od incidenata za koje javnost zna i to upravo zato što Šešelja zbog govora mržnje, uvreda i pretnji niko ne sankcioniše, on ih nehajno i predano seje gde god da se pojavi.

  • Gde si, Jutka, majstore? Nemoj samo da mi otimaš devojke sa štanda – rekao je Šešelj kad je sreo Jutku na ovogodišnjem Sajmu knjiga, gde je i nastao sporni selfi sa Sandrom Silađev.

Dakle, Sandra, šta vam je to trebalo – pitaju se svi koji znaju ko je i šta je Vojislav Šešelj, a pogotovo oni koji cene rad ove glumice.

  • Ja sam potpisivala strip tog dana i bila sa društvom. Kada smo videli Šeselja, smejali smo se, jer smo na glumi njega najviše imitirali, a ja sam baš bila dobra u toj imitaciji – kaže za „Blic“ Sandra Silađev i dodaje da je zaista otišla i fotografisala se sa liderom radikala, te sliku poslala prijateljima u Viber grupu.

Silađev dodaje da je „Šešelj karakterističan za imitaciju“ i da ga je u to vreme njenih studija „cela Srbija imitirala po gostovanjima u emisijama“, kao i da je sve što se dogodilo „isključivo glumački“.

Ipak, ono što je trebalo da bude interna šala ipak je dobilo drugačije oblike kada je fotografiju objavila i na društvenim mrežama.

  • Moj politički stav nema apsolutnog dodira sa Šešeljem, a ja se kao umetnik trudim da nikada ne gradim svoju karijeru na politici, odnosno da u istu ne ulazim, iako su me više puta zvali da uđem u politiku, što sam odbila. Slikala sam se Šešeljem kao sa likom koji sam imitirala i to sam i okačila na društvene mreže, to i napisala, i pitala ljude: „Da li je ovo najbizarniji selfi koji ste ikada videli?“ Upravo zato što sam ja nešto što je nespojivo sa Šešeljem – tvrdi Silađev.

Ona dodaje i da je zbog selifija dobila pretnje, što nije očekivala, kao da ju je to razočaralo, jer „pokazuje da određeni ljudi ne mogu da vide neke koncepte izvan političkog konteksta“. Kaže i da je bilo i onih koju su taj „selfi shvatili, i smejali se“.

Silađev ponavlja:

  • Nisam se slikala sa svojim političkim stavom, slikala sam se sa smešnim glumačkim karakterom, u kojem sam na glumi u imitaciji bila najbolja. Politika me ne zanima. Ona razdvaja ljude, a ja svojim radom želim da spajam ljude.

Ona dodaje i da svoje društvene mreže vidi „kao emisiju u koju dovodi sve i svašta i šali se sa tim“, kao i da „ne mora svako ko ti dođe u emisiju, da bude neko čiji si istomišljenik“.

  • Sećam se da je Minimaks dovodio razne ljude i šalio se, a nije bio politički orijentisan prema njihovim strujama. Ja sam se slikala sa smešnim karakterom, kao glumica koja ga je imitirala. Ne sa političkom strujom – zaključuje ona.
  • Izvor: Espreso.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *