DINKIĆ POTEZAO KALAŠNJIKOV NA BORKU VUČIĆ: Znala je mnogo o kiparskim parama, zato je PLATILA GLAVOM!

U svim finansijskim prljavštinama koje su pogodile Srbiju učestvovala je jedna ličnost – Mlađan Dinkić! Ovo za Kurir tvrdi Velimir Ilić, lider Nove Srbije, nakon navoda Saše Radulovića, bivšeg lidera pokreta Dosta je bilo (DJB), da su svi podaci o platnom prometu devedesetih nestali posle 2000. godine, o čemu je Kurir pisao.

Nakon oktobarskih promena Mlađan Dinkić je prvi ušao u srpski trezor i postao guverner Narodne banke krajem novembra 2000. godine.

Upad u Beobanku

Ilić otkriva i da je Dinkićevo obezbeđenje posle 5. oktobra upalo u Beobanku i s dugim cevima iz nje izbacilo bankarku Slobodana Miloševića Borku Vučić, tadašnju predsednicu Beogradske banke i njene ispostave na Kipru.

– Ona mi je lično pričala kako su je isterali. Dinkić je ušao u banku s naoružanim obezbeđenjem i maltretirali su je. Ona je želela da se primopredaja dužnosti izvrši na korektan način, tražila je da dođe državna komisija, da se vidi dokumentacija i šta se predaje od papira, a ne da se ide silom. Umesto toga, Dinkić je upao sa svojim naoružanim obezbeđenjem! Smetala im je jer je bila jedini svedok i imala je sve papire. Nju su maltretirali dugim cevima, gurali su je u leđa i izbacili! Bila je isprepadana, van sebe i u panici. Mnogo je znala, želela je sve da obelodani, a onda je platila glavom – priča Ilić. Dodaje da je Vučićeva želela da se posle 2000. novac vrati i imala je plan da se ulaže u poljoprivredne projekte.

– Za veliku pljačku Srbije niko nije kažnjen, a Dinkić je učestvovao u uništavanju srpske privrede i finansija. On je čovek koji je bio glavni akter u svim prljavim finansijskim transakcijama. Bio je figura koju niko nije smeo da dira, a po njegovom nalogu kurs se menjao na dnevnom nivou, kad god je trebalo nešto da se plaća. Ja sam s njim imao više sukoba, a naročito kad se pomenu „kiparske pare“, afera teška oko 3,5 milijardi maraka – kaže Ilić, koga je vlada 2001. godine imenovala za šefa tima za rasvetljavanje ovog slučaja.

Mlađan Dinkić odbacio je navode Velimira Ilića.

– Godinama ne dajem izjave za medije. To su gluposti – kratko je odgovorio Dinkić.

Profesor Darko Trifunović, direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost, potvrđuje da je Mlađan Dinkić naoružan upao u Beobanku.

– Dinkić je sa šlemom i automatskom puškom ukrao knjigu banke, najvažniji dokument, u kojem se beleži ulaz i izlaz novca. On je to oteo, tu je bilo zabeleženo kako su se pare iznosile u džakovima, po nalogu Slobodana Miloševića. Mnogi su stradali zbog „kiparskih para“. Borka Vučić im je u početku bila potrebna jer je mnogo znala. Nije im smetala sve dok nije pristala da im da podatke, kodove, a kad im više nije bila potrebna, ona je likvidirana – zaključuje Trifunović.

Izvor: Kurir

2 thoughts on “DINKIĆ POTEZAO KALAŠNJIKOV NA BORKU VUČIĆ: Znala je mnogo o kiparskim parama, zato je PLATILA GLAVOM!

 • 12. јануара 2019. at 15:04
  Permalink

  TO JE STARA I POZNATA ČINJENICA, ONO ŠTO SE NEZNA A TREBALO BI DA SE ZNA A TO JE ODAKLE DINKIĆU kalašnikov?? KALAŠNIKOV ZAŠTO GA JA NEMAM, ILI ZAŠTO GA VI NEMATE, PA ZNA SE TO JE VOJNA ALATKA. Morate nam reći iz koje je to vojne kasarne iznešen, ko je tog dana kad je Kalašnikov iznesen bio dežurni oficir ili ako je to ipak iznešen iz policiskog magacina. I to mora da nam se kaže IMENOM I PREZIMENOM, koji je čin tada imao a isto tako koji čin ima danas i gde je da li je aktivni oficir ili je penzioner. Ako je penzioner kolika mu je penzija, gde i u čemu živi, i sa čim se danas raspolaže kako on tako i svi njegovi ukućani kao i to da svi njegovi ukućani šta poseduju i kako su to sve stekli..

  Reply
  • 12. јануара 2020. at 18:06
   Permalink

   Zna se odakle, zar nije Ceda narkoman opeljesio policijsku stanicu Stari grad, u tim nemirima dok su jedni pljackali i palili skupstinu drugi su razbijali izloge po beogradskim prodavnicama i odnosili robu treci su otimali banke a cetvrti naoruzanja, svako je imao svoje zaduzenje u tom metezu.

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *