ĐACI SE OTROVALI ŠPAGETAMA: Posle ručka u školi završili u bolnici, vlasnik keteringa priveden!

Ukupno je 136 đaka, iz pet beogradskih osnovnih škola, imalo je simptome trovanja hranom, koju su pojeli u školi u ponedeljak. Policija privela odgovorno lice ketering firme koja je snabdevala škole.

Ukupno je 136 đaka, iz pet beogradskih osnovnih škola, imalo je simptome trovanja hranom, koju su pojeli u školi u ponedeljak, dok se na pregeled u Dečju kliniku u Tiršovoj javilo njih sedmoro.

Niko nije hospitalizovan! Sanitarna inspekcija uzela je juče sedam uzoraka hrane iz ketering firme DNB Baker, koja snabdeva beogradske škole obrocima, 15 briseva sa njihovih radnih površina i 11 briseva zaposlenih. Ta firma je do daljeg zatvorena. Ovo je epilog trovanja dece šagetama „bolonjeze“ koje su u ponedeljak jela u školama OŠ “Vojvoda Mišič”, OŠ “Radojka Lakić”, OŠ “Braća Baruh” i OŠ “Veljko Dugošević”, potvrđeno je za „Alo!“ u Ministartvu zdravlja.

Istovremeno, prof. dr Zoran Radojičić, direktor Dečije klinike u Tiršovoj, potvrdio je za “Alo!” da je sedmoro dece u ponedeljak zbrinuto u Hitnoj pedijatrijskoj ambulanti zbog trovanja.

– Ono je bilo praćeno simptomima kao što su povraćanje i malaksalost, a roditelji su rekli da su se tegobe kod njihove dece javile nakon obroka, koji su pojeli u školi. Deca su puštena na kućno lečenje. O ovom slučaju obavešten je Gradski zavod za javno zdravlje, koji će obaviti sanitarni nadzor u školama – naveo je on i dodao da se juče nije pojavilo nijedno dete sa tim simptomima, koje je jelo isti obrojk u školi, što je dobro.

Sa druge strane, Dragomir Ivanović, direktor OŠ “Braća Baruh”, jedne od škola gde se trovanje učenika desilo, potvrdio je za “Alo!” da je u ponedeljak špagete “bolonjeze”, koje je distribuirala ketering firma DNB Baker, jelo 180 učenika, od prvog do četvrtog razreda.

– U popodnevnim časovima 13 đaka požalilo se na stomačke tegobe. Od tog broja, juče ih je petoro došlo u školu i njihovo stanje je dobro. Deca koja su ostala kod svojih kuća nemaju više tegobe – navodi Ivanović.

Prema njegovim rečima, odmah je obustavljena isporuka hrane iz firme DNB Baker, a tamo je sanitarna inspekcija koja ispituje čitav slučaj.

U međuvremenu, policija je privela odgovorno lice kompanije za ketering koja je dostavljala hranu školama. Kako je saopšteno iz MUP-a, određeno je zadržavanje do 48 sati B. P. (41) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih namirnica.

Izvor: Alo

Foto: Ilustracija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *