Đilas uzima kadrove DS!

Posle ostavke Dragana Šutanovca deo demokrata uveliko traži uhlebljenje kod bivšeg lidera Dragana Đilasa, koji, po svemu sudeći, planira da pravi svoju stranku.

Na spisku onih koji traže šansu kod bivšeg stranačkog šefa, kako navode u DS, jesu Bojan Pajtić, Goran Ješić, koji su tokom kampanje otvoreno lobirali za Đilasa, dok se toj listi pridružio i donedavni šef beogradskih demokrata Balša Božović.

S druge strane, Đilas ima računicu da iskoristi već postojeću infrastrukturu DS, ali i da nastavi savez sa Sašom Jankovićem i Vukom Jeremićem.

– Mi smo danas neki svetionik. Beogradski izbori su završeni, ali grupacija treba da se održi i naš stav je da svi treba da participiramo zajedno. Nemam odgovor da li ćemo zajedno naći neki modalitet ili ću osnovati stranku i da zajedno nastavimo. Treba da stavimo sujete po strani i da napravimo organizaciju kako bismo zajedno nastavili borbu – rekao je Đilas po završetku beogradskih izbora.

Da Pajtić, Ješić i Božović računaju na novu stranku i da se preporučuju Đilasu, vidi se iz poruka i stavova koje su mahom delili po Tviteru.

– Ne dopada vam se Ðilas? Ni meni. Da li najbolje stoji od svih kandidata? Da. Da li moramo stati na put SNS zlu? Da. Onda podrška Ðilasu – pravdao se Pajtić.

Kada je reč o Božoviću, kako su preneli mediji, na sastanku Predsedništva odmah posle izbornog poraza zatražio da stranka priđe bivšem lideru i drugoplasiranom na beogradskim izborima Draganu Ðilasu. Njegov predlog nije prihvaćen, ali su zato demokrate prihvatile njegovu ostavku na mesto šefa beogradskih demokrata.

Sudeći po onome što je govorio u izbornoj kampanji, za prelazak kod Đilasa zainteresovan je i Goran Ješić.

– Rebrendiranje, kako se čudno piše gašenje – nagovestio je Ješić na Tviteru uz konstataciju da je Radulović obrnuo igricu tako što je sam sebi podneo ostavku, ali da je čak i to napredak u odnosu na DS gde „svi zvižduću“.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić smatra da bi ovakvim raspletom demokratska opozicija procvetala.

– Ako Đilas napravi stranku i ako u nju pređu Šutanovčevi kadrovi, to će biti prva dobra stvar koja se DS dogodila u poslednjih šest godina – ocenjuje Krstić za Srpski telegraf.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *