ĐILASOVA I RADINA KOALICIJA SPREMA SRBIMA PREVARU NA IZBORIMA: Ispred srpske crkve progovorili na albanskom i klekli pred Haradinajem i Tačijem!

Predstavnik koalicije „Sloboda“ Nenad Rašić izjavio je na tribini u Čaglavici, pre nekoliko dana, da će u Prištini snimati predizborni spot, u cilju pokretanja dijaloga, tolerancije i pomirenja, „u maniru kosovskog Srbina koji je tolerantan i razuman i zna šta je zajednički život sa Albancima i zna šta je pravi vid komunikacije i razumevanje među narodima“.

Rašić je ubrzo ispunio obećanje i snimio dva spota, od kojih je jedan ispred crkve Sv. Nikole u Prištini koju Albanci žele da sruše, a koju su godinama koristili kao javni toalet. Da stvar bude gora, Rašić se obratio biračima na albanskom jeziku i otvoreno se odrekao Srbije.

– Poštovani sugrađani Kosova! Za deceniju i po, ja, Nenad Rašić, trudio sam se da vam služim i predstavljam sa dostojanstvom, tolerancijom i profesionalizmu unutar kosovskih institucija, u zajedničkim našim naporima da izgradimo i usavršamo najmlađu državu na svetu! – kaže Rašić.

Ovo nije nimalo slučajno, budući da je Rašić odavno najavio da računaju na albanske glasove kako bi smanjili politički uticaj i rezultat Srpske liste.

NOVI SKANDAL Priština zabranila dolazak srpskih zvaničnika na Kosovo

– Mi političari moramo da budemo pokazatelj volje za pomirenje. Na lokacijama u Prištini ćemo snimiti spot i pokušati da na odgovoran i pristojan način pošaljem nekoliko poruka našim sugrađanima Albancima koji dobro razumeju naš položaj i imaju simpatije prema svima nama koji proživljavamo ovu novu modernu srpsku golgotu – najavio je Rašić.

Ubrzo je osvanuo i spot na kome Rašić otvoreno, na albanskom, poziva glasače da podrže njegovu kanddaturu kako bi se borili protiv Srpske liste.

– Pozivam vas da glasate za nas, jer jedino tako mozemo da sklonimo negativne uticaje i monstruoznu politiku Srpske liste.Ja sam Nenad Rasic, glasajte broj 120 – govori Rašić u spotu.

Na isti način nastupaju i drugi Srbi koji, sada već otvoreno rade u korist Albanaca iz Prištine i njihove lažne države.

PODRŽAO JE PODELU KOSOVA I POSLAO OPOMENU! „Uradite to što pre!“

Tako je i predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović naglasio da je predstavnik srpske zajednice, ali da će biti „jako počastvovan ako bude predstavnik i drugih zajednica“.

– Mi smo kandidati srpske zajednice i postoje zagarantovana mesta u vladi i parlamentu po toj osnovi. Bili bismo privilegovani ako bi i druge zajednice, pogotovo one najveće, dale glas za ono što radimo. Naši programi su transparentni i stub naše štranke je da gledamo i poštujemo čoveka, ne delimo ljude po imenu i prezimenu, i želimo da svi žive bolje – rekao je Petrović.

Podsetimo, novoformiranu koaliciju predstavnika Srba na Kosovu, čine uz Radu Trajković, čine Slaviša Petković, Nenad Rašić, Dragiša Mirić i Branislav Marković.

Trajkovićeva koja predvodi filijalu Saveza za Srbiju na Kosovu pod vođstvom Dragana Đilasa, Boška Obradovića i Vuka Jeremića, izjavila je da se nada da Srbi neće glasati za Srpsku listu.

Njeni koalicioni partneri verovatno su ubrzo shvatili da nemaju nikakvu podršku u srpskom narodu, pa su se okrenuli glasovima Albanaca, uz čiju pomoć će pokušati da se domognu vlasti kao Haradinajevi i Tačijevi Srbi i tako sruše politiku države Srbije na Kosovu.
Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *