ĐILASOVCI ŽELE HAOS U DRŽAVI: Na jesen spremaju pakleni plan po uzoru na 5. oktobar!

Đilasova opozicija planira da krizu sa koronom i moguće ekonomske potrese iskoristi za rušenje vlasti na ulici po receptu 5. oktobra, tvrde izvori Srpskog telegrafa. Naime, na sastanku stranaka koje su bojkotovale izbore najavljeno je formiranje šireg opozicionog fronta sa ciljem formiranja prelazne, tehničke vlade.

U saopštenju je navedeno da bi se ta vlada „suočila sa posledicama pandemije, stanjem u ekonomiji i pripremom slobodnih i poštenih izbora“. Tim povodom je Dragan Đilas rekao da će se u narednim danima videti ko je na to spreman.

  • Opozicija na sve moguće načine pokušava da uruši stabilnost naše zemlje, ne prezajući čak i da se služi nesrećom naroda kako bi politički profitirala – ocenio je za naš list Boža Spasić, bivši načelnik Državne bezbednosti.

Protivnici aktuelne vlasti računaju na razbuktavanje epidemije korone na jesen i ekonomske posledice svega, ali i na moguće nezadovoljstvo naroda jer 30. septembra ističe rok do kada poslodavci koji su dobili pomoć države ne smeju da otpuste više od 10 zaposlenih.

  • Preko svojih medija pokušavaju da dramatizuju situaciju u Novom Pazaru, a ignorišu situaciju u Beogradu i Kragujevcu jer u Raškoj oblasti deluju krajnje separatistički nacionalistički pokreti koje vode Sulejman Ugljanin i njegovi istomišljenici. Koliko je opozicija pala na niske grane, govori i to da im je i on dobrodošao u rušenju vlasti – uveren je Spasić.
  • On smatra da će pokušaj stvaranja novog DS biti potpuni promašaj, bez obzira na to što iza grupisanja opozicije stoje strane obaveštajne službe.
  • Pošto nisu imali nikakve šanse da uđu u parlament, spremaju ulične proteste i nerede ispred Skupštine. U poslednje vreme vidimo otvoreno neprijateljstvo Nemačke prema Srbiji, tako da opozicija i preko njene obaveštajne službe pokušava da naruši stabilnost zemlje – smatra naš sagovornik.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković se slaže da opozicija pokušava da iskoristi virus za političke obračune.

  • Žele da profitiraju na nesreći poput ove. Međutim, ako na jesen pokušaju da iskoriste nezadovoljstvo naroda, videće se da nemaju nikakav jasan plan. Korišćenje tuđe nesreće nije recept za uspeh – smatra Stanković.
  • Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *