Đoković: Treba pojesti tri punjene vešalice za doručak, za ručak kobasice…

Novak Đoković, nekadašnji najbolji teniser sveta, sarkastično je prokomentarisao komentare ljudi da bi pobeđivao da se hrani mesnim proizvodima.

„Ma, u pravu su ljudi. Treba pojesti za tri punjene vešalice za doručak, za ručak kobasice, a onda da sa teletinom sve zapečati pred spavanje, da bude lako u stomaku. I onda si super spreman da izađeš na teren“, rekao je Đoković u intervjuu za Novosti i nastavio u dahu:

„Najveća energija koja može da se dobije dolazi iz glave, srca i duše. Glavni izvor energije crpim iz motivacije i strasti. Podrška porodice mi je veoma važna, jer bi mi bez nje bilo veoma teško da se bavim ovim sportom i ostvarim to što sam postigao. Najveću energiju crpim iz ljubavi bližnjih, sreće i radosti koju mi pružaju“.

Posle turbulentnog početka sezone, dvanaestostruki Grend Slem šampion odlučio je da u stručni štab vrati svog prvog trenera Marjana Vajdu i kondicionog trenera Gebharda Fila Griča.

„Vajda je moj životni saputnik, više nego trener, neko ko je meni veoma drag. Obeležio je dobar deo mog života, na terenu, ali i van njega. On je osoba s kojom sam vrlo blizak. Delio sam mnoge nezaboravne trenutke sa njim. Viđao sam ga mnogo češće nego majku! Teško mi je da sa bilo kojim trenerom budem na nekoj vrsti distance. Odnos je uvek morao da bude jako prisan i blizak, prijateljski, jer u suprotnom nisam mogao da funkcioišem. Marjan me izuzetno dobro poznaje i doprinosi mentalnoj jasnoći koja mi je potrebna, posle svih ovih stvari sam doživeo u poslednje vreme. On je neko ko može zaista da me, na neki način, usmeri na put kojim želim da idem“, istakao je Novak.

Za kraj, jedan od najboljih igrača svih vremena poslao je poruku svim ljubiteljima tenisa u domovini.

„Volim vas i zahvaljujem vam se na svoj podršci koju ste mi do sada davali! Svima onima koji veruju u mene i podržavaju me u ovim trenucima kada nemam vrhunske rezultate na koje su navikli. Ne mogu ništa da im obećam, niti želim da obećavam, osim da ću, dok me god budu gledali na terenu, davati svoj maksimum. A za rezultate će se postarati Stvoritelj“.

Đoković je i dalje 22. igrač sveta, a u Parizu brani četvrtinu finala gde ga je prošle godine zaustavio Domini Tim iz Austrije.

Novak ne pre 13 časova započinje novo učešće na Rolan Garosu, a prvi protivnik u Bulonjskoj šumi biće mu Brazilac Rožerio Dutra da Silva.

„Dobro sam. Spremam se. A, da li sam spreman ili ne, to će se videti na turniru. Nemam pasulj da bih mogu da ga okrenem i vidim šta će da se dogodi. Ono što osećam je zahvalnost, Bogu, životu i doktorskom timu što sam u stanju da sada igram bez bola“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *