Đukanović za Novo jutro: Palmer došao da ISPORUČI ZAHTEVE SRBIJI, ali je nakon sastanka sa Vučićem otišao nezadovoljan!

Narodni poslanik Vladimir Đukanović rekao je gostujući u emsiji Novo jutro na Televiziji Pink da je zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer došao u Srbiju da isporuči zahteve, odnosno da Srbiji kaže šta bi treblo da uradi.

– Međutim, otišao je vrlo nezadovoljan posebno posle susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a dodatno nakon sastanka sa Anom Brnabić. Nije se nadao da će doživeti to što je doživeo. Rečeno mu je da ne može da koristi termin država Kosovo i da ne može da se ponaša tako kako se ponaša. Otišao je vrlo nezadovoljan jer je video da srpska strana ne namerava da dopusti ponižavanje Srbije – istakao je Đukanović.

Prema njegovim rečima, kada su Palmera pitali kako kazati Srbima na KiM “biće vam lepo u nezavisnoj državi”, on je onako laički odgovori da će “sve to biti ok”.

– Rečeno mu je da tako nešto ne dolazi u obzir. Mislim da je američka strana videla odlučnost Republike Srbije, a šta će se dalje dešavati i kakve će vrste pritisaka ići na nas videćemo – dodao je Đukanović kome se ni malo ne sviđa jučerašnji navodni rok koji je EU dala privremenim organima u Prištini za formiranje ZSO.

Ocenio je da je to jedna podmetačina i da se pritisak prebacuje na Srbiju.

– Ta četiri meseca jesu predviđena Briselskim sporazumom, ali 2013. godine kada je dogovoreno forimiranje ZSO. Rok od četiri meseca dat je da bi mi ispunili naš deo vezano za elektroprivredu, a da oni ZSO, usklade sa kosovskim ustavom – ukazao je Đukanović, podsetivši da je kosovski ustavni sud poništio 23 od 29 tačaka.

ZSO će se praktično pretvoriti u nevladinu organizaciju, smatra on.

– Suštinski se prebacije pritisak na nas. To je prevara i mi moramo da se suočimo da tim novim vidom pritiska koji će krenuti kroz ovakav spin. Mislim da je to odlučeno nakon sastanka sa Palmerom – napomenuo je Đukanović.

Odgovorni urednik „Srpskog telegrafa“ Boris Vuković za Novo jutro rekao da je Palmer čovek koji je dugo bio u ovom regionu, specijalac, koji zna sva mesta i ljude i ima razvijenu takoreći špijunsku infrastrukturu.

– Palmer je opasan čovek – napomenuo je Vuković i dodao da se Vučić sastao sa njim jer protokoli tako nalažu, ali da njegovi ciljevi nisu dobri. Kako je dodao, sada ponovo treba da se razgovara polemiše o ZSO, dugo očekivanoj, koja garaantuje mir i bar neka prava srpskom narodu na Kosovu i da se prave ustupci.

– Ne bi me čudilo da prva tačka Metju Palmera bude Humanitarni centar u Nišu. Menjaju se teze, sada će okriviti Đurića jer je otišao na Kosovo. Mi smo ti koji treba da se smire, a Albanici, teroristi, koji vuku ljude za kravatu, hapse države zvaničnike i udaraju ljude dugim cevima po rebrima – naveo je Vuković.

Izvor: Pink.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *