DOBRE VESTI: Vučić najavio novi rast plata do kraja godine!

Do kraja godine stižu veće plate zaposlenima u javnom sektoru, najavio je juče predsednik Aleksandar Vučić tokom posete Prokuplju. Kad do toga dođe, zdravstveni radnici će dobiti treće uvećanje plate za godinu dana.

U Ministarstvu finansija za Srpski telegraf kažu da je još rano govoriti o konkretnim ciframa, ali prema našoj računici, ukoliko uvećanje zarada bude čak i pet posto (a za pretpostaviti je da bi moglo biti i veće), zaposleni u javnom sektoru imaće razloga za zadovoljstvo.

Vučić je, govoreći o povećanju, osim zdravstvenih radnika, konkretno pomenuo i prosvetare, vojsku, policiju i socijalne radnike.

  • Neće biti smanjenja plata u javnom sektoru, po tome ćemo biti među retkima u Evropi, već ćemo gledati i da povećamo opet plate na kraju godine zdravstvenim i prosvetnim radnicima, a nadam se i vojsci i policiji i socijalnim radnicima – rekao je Vučić.

Osim povećanja plata, predsednik je najavio i dodatne podsticajne mere za firme i kompanije koje zapošljavaju nove radnike posle epidemije korone. On je posebno izrazio želju da u Srbiji zadrži deo naših građana koji su tokom epidemije došli iz inostranstva, jer smatra da su mnogo korisniji za svoju zemlju od njihovih doznaka iz inostranstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *