DODIK IZVREĐAO HAŠIMA TAČIJA I PLJUNUO NA LAŽNU DRŽAVU KOSOVO!

Na Samit procesa saradnje jugoistočne Evrope nije pozvana „Republika Kosovo“, koju BiH ne priznaje kao državu, nego nedefinisani subjekt Kosovo sa fus notom, rečeno je u kabinetu predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Povodom navoda da je Dodik uputio zvanični poziv Hašimu Taciju da dođe na samit Procesa saradnje u jugoistocnoj Evropi, iz kabineta su poručili da je članove tog samita pozvalo Predsedništvo, a ne lično Milorad Dodik.

Učešće Kosova na SEECP, kako ukazuju u Dodikovom kabinetu, rešeno je 2014. godine uz saglasnost svih onih učesnica koje ne priznaju Kosovo: Srbije, Grčke, Rumunije, Moldavije i BiH.

Prema tom rešenju, Kosovo se odriče svog subjektiviteta kao nezavisne države i prihvata da u SEECP uđe kao nedefinisani subjekt Kosovo, uz fus notu.

To isto prihvataju i sve druge učesnice SEECP, i one koje inače priznaju Kosovo i one koje ga ne priznaju, navode u kabinetu Dodika.

Ističu da na ovom samitu kao gost učestvuje i EU koja, kako navode u kabinetu, takođe ne priznaje Kosovo jer ga ne priznaju sve članice i za koju Kosovo nastupa uz fus notu sa zvezdicom, a ne kao „Republika Kosovo“.

Iz Dodikovog kabineta poručuju da Predsedništvo BiH nije pozvalo nikakvu Republiku Kosovo, nego nedefinisani subjekt Kosovo sa fus notom.

„Mi barem u Republici Srpskoj, ako već ne BiH, priznajemo poternicu koju je za Tačijem izdala Srbija, bez obzira što je neki ne priznaju. Ali, dok je ovde, na Jahorini gde se održava Samit po pozivu Predsedništva i u svrhu Samita, njemu pripada puni imunitet u skladu sa međunarodnim pravom. I tako ćemo ga ispratiti preko granice. A kad nam opet bude dostupan i kad ne bude zaštićen imunitetom, biće uhapšen i po zakonu sproveden proces ekstradicije Srbiji“, navode iz kabineta srpskog člana i Predsedavajućeg Predsedništva BiH.

Izvor: Espreso.rs

One thought on “DODIK IZVREĐAO HAŠIMA TAČIJA I PLJUNUO NA LAŽNU DRŽAVU KOSOVO!

  • 24. јуна 2019. at 13:14
    Permalink

    Ovaj prdež nema muda da vredja bilo koga sem da jede svoje govno. Toliko je tup da ne može ni najbolja turpija da ga popravi. Idi spavaj u svoja govna sljame.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *