DODIK: Narušavanje RS, tražiću razumevanje od Vučića!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio je danas da će od predsednika Srbije Aleksandra Vučića u razgovoru u subotu tražiti razumevanje za situaciju u kojoj se nalazi Republika Srpska, uz ocenu da je nova odluka Ustavnog suda BiH o imovini pokazatelj da je namera tog suda da uruši snagu RS.

„Reći ću mu da su Srbi napadnuti na svim mestima gde žive, u Crnoj Gori, na KiM, u RS, da ne pričam u Federaciji i da svi žele od nas da naprave remetilački faktor“, rekao je Dodik za RTS, uoči sastanka u subotu koji će predsednik Vučić održati sa predstavnicima Srba u regionu.

Zastupnik Srpske demokratske stranke (SDS) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Dragan Mektić, izjavio je da neće učestvovati u blokadi rada državnih institucija, koju je najavila Republika Srpske zbog odluke Ustavnog suda o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu.

„Neću u ovome učestvovati, jer će nas, odnosno SDS, Milorad Dodik opet prevariti kao u slučaju NATO-a i ANP-a. Samo ću im poverovati i poštovati odluku ako napuste Savet ministara BiH“, napisao je Mektić na svom tviter profilu.

Izvor: Tanjug

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *