DOKTOR VLADIMIR KOVČIN SAOPŠTIO NAJSTRAŠNIJE MOGUĆE VESTI!

Porast onkoloških pacijenata u Srbiji u poslednjih 10 godina je definitivan i doktoru je iz prakse uočljiv i bez zvanične statistike

  • Sve ono što se desilo u poslednjih 50 godina sa modernizacijom života dovelo je do takvog porasta malignih oboljenja
  • Te bolesti će premašiti broj kardivaskularnih, koje su sad na prvom mestu, otkriva jedan od najpoznatijih srpskih, ali i svetskih onkologa dr Vladimir Kovčin

Bivši direktor KBC „Bežanijska kosa“ objašnjava da sa tim ima veze NATO bombardovanje ovih prostora 1999, i to na više načina.

  • Svako do nas svakodnevno stvori nekoliko malignih ćelija koje naš organizam svojim imunitetom uništi. Bombardovanje je bilo veliki stres za građane. Upravo on dovodi do pada imuniteta, gubitka imunološke kontrole. Svi se vezuju za osiromašeniji uranijum, ali on je samo kap u moru. To je težak metal koji ostaje na mestu gde je bačen i dosta toga je sklonjeno. Niko, međutim, ne govori o tome koliko se hemijskih materija izlilo u vodu, u zemlju… Bombardovanje „Petrohemije“, trafoa dovelo je do curenja kancerogrenog ulja piralena. Njega je nemoguće uništiti, a potrebno je samo nekoliko njegovih čestica koje mogu da budu okidači nastanka karcinoma u organizmu – kaže dr Kovčin i daje savete kako da ne obolimo:
  • Genetiku ne možete promeniti. Na hranu vrlo malo možemo da utičemo jer je pitanje šta je danas organska hrana i da li ona uopšte postoji. Poluproizvode i konzerviranu hranu bi valjalo izbeći. Gojaznost nosi veliki rizik od karcinoma jer se u masnom tkivu nagomilavaju hormoni… Fizička aktivnost je veoma važna i ako možete – eliminišite stres! Na neke stvari ne možete da utičete, ali na to možete. Gurajte decu u sport, a ne da sede ispred kompjutera – navodi on.
  • Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *