DOSIJE IVANA PETROVIĆ: Svi detalji sukoba sa policijom u Zaječaru, tuče sa Dijanom Vukomanović i afere u Dunavu – DAČIĆEVA MALA OD SKANDALA

Dačić je znao da će krenuti na Dijanu i molio je da je ne tuče mnogo. Ružić je gledao tuču, smejao se i rekao: „I ja bih je tukao, ali ne ide“

O Ivani  Petrović su mediji pisali kao o fatalnoj divi SPS-a i opasnoj ženi britkog jezika, Dačićevoj miljenici koju prate brojni skandali, koja je pesnicama oterala Dijanu Vukomanović iz stranke. „Afera“, na osnovu razgovora sa Ivaninim prijateljima i neprijateljima, u jednom malom dosijeu otkriva skandaloznu istinu o ovoj devojci iz redova socijalista koja ne silazi sa naslovnih strana.
Poslednji naslovi optužuju je da je pretila smrću zaječarskom policajcu, ali zaječarsko tužilaštvo jos nije dobilo njen iskaz po tom pitanju. Izgleda da on dugo putuje do Zaječara, kao da je strogo poverljiva tajna.

„Afera“ je uspela da dođe do njene izjave, kao i do SMS poruke, na osnovu koje je policajac Darko Stojiljković prijavio pretnju smrću i zbog koje, kako je izjavio, strahuje za svoj život.

Od sagovornika iz zaječarske policije dobili smo informaciju da je policajac Darko Stojiljković, zvani Atila Bič božji, svesno lažno prijavio Ivanu, želeći medijski publicitet.

– On važi za lokalnog šerifa koji se kreće ulicama ovog mirnog grada i kao samostalni saobraćajni inspektor uhodi sugrađane, prati ih i opominje, baš kao što je na moje uši opomenuo Ivaninog brata rečima: „Majmune, veži pojas“, a dečko bio u kabrioletu. U zemlju sam propao tada. Njemu je izgleda čaršija postala mala, pa je iskoristio situaciju i Ivanu kao poznatu ličnost da se medijski probije i skrene pažnju na sebe.

– Tačno je da je Ivanin brat zaustavljen sa neregistrovanim autom, odnosno Darko mu je napravio sačekušu i uz rotacije, kao u filmu, priveo ga kao kriminalca, u svom stilu lokalnog šerifa. Auto nije ukraden niti su prekucavani brojevi zato što smo nakon provere i priložene dokumentacije automobil po proceduri njemu vratili jer nije bilo osnova za dalje zadržavanje vozila.

– Darko Stojiljković Atila iza sebe ima brojne afere, od saradnje i petljanja sa borskom narko ekipom, kao i to što svi znamo da je vraćen sa mađarske granice na motoru koji je bio nelegalan sa lažnim brojevima šasije. Dugo je bio pod istragom Unutrašnje kontrole MUP-a i nakon toga mu je bio skinut čin. Inače, ja sam bio u smeni sa još par kolega na hodniku u stanici policije kada je Ivanin brat priveden zbog neregistrovanog vozila i svi smo videli i shvatili celu igranku. Bilo me je sramota da čoveka pogledam u oči zbog onoga šta moj kolega radi i sprovodi. Samo sam spustio glavu i slegao ramenima kad sam prošao pored njega i kad me je pitao: „Druže, je l’ ovaj Darko lud? Šta je ovo, o čemu se radi, zašto me držite ovde četiri sata kao kriminalca?“ Šta sam ja mogao drugo kad Darko ima veći čin i osvetoljubiv je, a ja hranim porodicu policijskom platom i kako da se zameram, znate, mali je grad. Želim da ostanem anoniman, a bilo je nas više kolega na hodniku, svi znamo istinu i hoću da je ispričam. Ne može on sve nas da ispituje ko je ovo ispričao.

– Svi mi u Zaječaru znamo da je tražio pomoć i preporuke i od Ivane i njenog brata dok je ministar bio Ivica Dačić i sada ovako da se njoj sveti i još da udari na žensko… Stidim se takvog kolege. Pa on ima 130 kg, službeno je lice i plaši se devojke i strahuje za svoj život?! Pa kako će sutra kao policajac da razoružava kriminalce ako se boji omalene žene koja živi u Beogradu? Sramota za našu profesiju – kaže policajac iz Zaječara, koji je uporno insistirao na anonimnosti.

„Afera“ je, vođena ovom pričom, istraživala dalje medijske navode o Ivani Petrović. Bavili smo se i time šta se krije iza navodne tuče sa Dijanom Vukomanović.
-Sukob je nastao između njih dve jer je Dijana javno komentarisala novinske afere o Ivani Petrović. Jedna od članica Foruma žena iz SPS-a nam je otkrila da je Ivana par puta Dijanu upozorila da je ne komentariše jer nije fer da je, dok ona trpi medijske udare, i Dijana blati, i to iz sopstvene kuće. Takođe, sukob je nastao i na jednoj sednici Foruma žena kada je Ivana priskočila u pomoć jednoj članici iz unutrašnjosti koju je Dijana prozivala i koja se zbog nje rasplakala i u suzama napustila sastanak jer je žurila na autobus. Tada je Ivana stala u njenu odbranu pred svima nama i kritikovala Dijanu u smislu „kako je nije sramota da je tako napada i sprovodi strogoću nad ženom koja je autobusom došla da nas podrži i požali se na svoj opštinski odbor“. Nakon toga izbio je konflinkt između Dijane i Ivane u zgradi SPS-a.
Iz ove partije saznajemo da je šef socijalista Ivica Dačić znao da će Ivana ući u obračun sa Dijanom i da mu je Ivana rekla da neće da trpi više njene ispade i napade iz sopstvene kuće i da ako je on ne smiri, smiriće je ona. Praktično ga je obavestila da će sama rešiti te unutarpartijske krtice i otpadnike koji nju napadaju. Dačić je, dakle, bio upoznat i očekivao je kulminaciju događaja, ali ili nije mogao ili nije želeo da ga spreči. Moguće da mu je to i odgovaralo, jer je poznat po svom mudrovanju i ćutanju.

Izvor iz zgrade SPS-a navodi da je Ivana pričala da je šef zamolio da Dijanu ne tuče mnogo i da ga je ona ipak poslušala. Zaista je došlo samo do gurkanja i zalepljivanja za zid i vrata kancelarije direktora Backovića. Naš izvor iz SPS-a, koji je bio u centru zbivanja, kroz smeh i danas priča o momentu kad ju je Ivana zgrabila za mišicu i pokušala da uvuče u kancelariju da porazgovaraju. U tom trenutku Dijana je pohisterisala u svom stilu i jedini od drugova bio je Bane Ružić, koji se zacenio od smeha čuvši njenu histeriju. Bane i Ivana su se smejali i on joj je rekao: „Nemoj, pusti je, i ja bih je tukao, ali ne ide“. Na šta mu je Ivana uzvratila: „Tačno je da ne ide, ti si muško, zato pusti mene“. Zatim su nastavili sa smehom dok je Dijana panično u štiklicama trčala  hodnikom ka svojoj kancelariji – kroz smeh se priseća ova socijalistkinja!

Na pitanje kako je Dijana napustila SPS, naš izvor kaže:

-To je bila Ivanina ideja i predlog da pomogne šefu stranke da se što prefinjenije reši histerične Dijane, jer Dačić nije mogao da joj oprosti napad na njega pred celim poslaničkim klubom. Tom prilikom ona je urlala na lidera socijalista pred svima i vređala i njega i poslanički klub. Svedoci govore da su bili zaprepašćeni i da su svi ćutali. Tek je poneko pokušao da je smiri, a među njima Slavica Đukić Dejanović, ali bez uspeha, čak i kao strogi profesionalac. Napad histerije na šefa se nastavio. Kažu nam da je Dačić ćutao u svom stilu i džentlmenski trpeo vrištavinu sve dok jednog momenta nije dohvatio upaljač Dušana Bajatovića, kojim je pogodio zid u njenom pravcu. Tridesetominutnu histeriju prekinuo je famozni upaljač vojvođanskih socijalista. Svi govore da je to za šefa bila kap u prepunoj čaši i znali smo da ovakvo njeno narušavanje autoriteta lidera stranke neće proći nekažnjeno. Bili smo skeptični, jer Dačić je sklon praštanju, on brzo zaboravi i lako oprosti, što je manir dobrog čoveka. Ali da li bi oproštaj Dijani bio i manir dobrog lidera!?
Ivana Petrović je nakon ovog događaja u poslaničkom klubu socijalista predložila šefu kako da se reši Dijane, a da on lično ne uprlja ruke. Njen predlog je bio da joj javno ponudi da podnese ostavku na sve tri svoje visokostranačke funkcije, a da će Ivana podneti ostavku na mesto člana GO SPS čim to Dijana učini. Glavni nosioci ove ideje i plana bili su lider stranke, Ivana Petrović i Miljkan Karličić, kao predsednik Statutarne komisije SPS-a. Dačić je bio skeptičan da će se Dijana zaista upecati na Ivaninu provokaciju i govorio je da ona nije toliko plitka da zaista nasedne i podnese ostavku. Međutim, desilo se i više od očekivanog. Vukomanovićeva je napustila stranku. Istog dana u SPS-u su pričali kako je Ivana u pobedničkom duhu utrčala u stranku da preda svoju ostavku, tako održi datu reč i očito ispoštuje plan i obećanje dato šefu partije. Ipak,  Petrovićeva nije napustila SPS, ostala je u članstvu i uz partiju. Vukomanovićeva je probudila dodatni gnev i revolt svojih bivših partijskih drugova jer ni do danas nije vratila SPS-u poslanički mandat. Iz redova socijalista saznali smo da je Dijana bila sklona svađama, da gotovo ne postoji niko koga nije napala i sa kim se nije sukobila, da je najveći faul napravila kada je napala i samog šefa stranke, ali i kad je udarila na Petrovićevu, koja je poznata po tome da nepravdu ne oprašta i koja ne da na sebe.

Sa druge strane medalje, zvučna afera vezana za Ivanu Petrović i njeno poslovanje u „Dunav osiguranju“ još je skandaloznija.

Ivana Petrović se u „Dunav osiguranju“ zaposlila 2013, kada je generalni direktor ove kompanije bio Marko Ćulibrk, dakle nije bila zaposlena u vreme Milanke Jezdimirović, za čiji se mandat vezuju brojne afere i pronevere u ovoj firmi. Tačnije, istražni organi češljaju poslovanje tadašnje direktorke Jezdimirović i njenih saradnika i izvršnih direktora.

Ivica Dačić je 2010. godine pokušao da Petrovićevu prebaci iz „Srbijagasa“ u marketing „Dunav osiguranja“, na šta je Milanka Jezdimirović burno reagovala. U to vreme Dačić je bio ministar unutrašnjih poslova i iz njegovog okruženja potvrđena nam je priča da je Milanka Jezdimirović demonstrativno napustila njegovu kancelariju, odbivši da zaposli Dačićevu osobu od poverenja, za šta Petrovićeva i danas slovi. Očito mu je bila namera da ubaci svog čoveka kako bi bar malo imao uvid u poslovanje „Dunava“ i preko Ivane kontroliše ili proveri u to vreme već brojne glasine kako se iz ove firme izvlači novac pod izgovorom i okriljem SPS-a.

Milanki Jezdimirović to nije odgovaralo jer je već imala svoj tim i svoje direktorke marketinga, koje su u to vreme bile poslušne i izvršavale sve što im se nalagalo iz kabineta. Toliko je burno reagovala na pitanje lidera stranke da Ivana pređe u „Dunav“ da je automatski ponudila ostavku na mesto generalne direktorke ako šef i dalje insistira na tome. To je, kako naš izvor tvrdi, bila jedina usluga koju je Dačić tražio direktorki „Dunava“. A ona ga je bezobrazno i besramno oduvala, uprkos tome što ju je on lično doveo i postavio na čelo te kompanije.
Naš sagovornik iz „Dunav osiguranja“ tvrdi da vrlo dobro zna šta se dešavalo pre zaposlenja Ivane Petrović i da ona nikako nije mogla biti deo te garniture koja je i danas pod istragom, jer ona tada tu nije ni bila zaposlena.

– Pitam vas logično: ako želite da budete pošteni, kako je moguće da su procesuirani, hapšeni i saslušavani čelnici „Dunava“ iz vremena Milanke Jezdimirović, a Petrovićeva se stavlja u taj koš i lepe joj se afere i pronevere, a tada tu nije ni radila?

Zar nije logično da novine pišu o tadašnjim direktorkama marketinga, direktorkama Mile Jezdimirović, a o Ivani Petrović se trebalo govoriti kao direktoru marketinga Marka Ćulibrka, koji nije hapšen, zar ne!? Jasno je da su Ivani Petrović pokušali da prikače brojne malverzacije pre 2013. jer je njeno ime zvučnije i poznatije javnosti. Svedok sam da je direktorka Petrović, došavsi kod nas u marketing, zatekla sve te štetne ugovore i sa nama pravnicima tri meseca češljala brljotine koje su njene prethodnice ostavile u amanet i izvukle se bez ogrebotine, što se kaže. Petrovićeva je bila profesionalno oprezna čim je te ugovore raskinula i nije htela da ih nasledi i preuzme odgovornost. Zbog tog gašenja štetnih i dugogodišnjih ugovora zamerila se i svojima u stranci jer je prekinula višegodišnje šeme, ličnu zaradu i kombinacije, što se kaže, tih pojedinaca. Zna ona ko su ti pojednici koji su pod imenom SPS-a učestvovali u ostvarivanju lične koristi. Sigurno da zna čim je istrpela medijske napade ne bi li prstom pokazala na te ljude, što povrh tolikog javnog blaćenja nije učinila.
Ako je suditi po rečima našeg sagovornika iz „Dunav osiguranja“, jasno je zašto Mila Jezdimirović nije želela Dačićevog čoveka u svom timu, jer bi preko Ivane on tada otkrio partijske glodare i prekinuo lanac ishrane.
Petrovićeva slovi za visokoobrazovni kadar i profesionalca u svom domenu. I danas, kako tvrdi naš izvor, govore o njenoj profesionalnosti. O njoj pričaju kako je mudra, pametna i obrazovana žena i kolike je uštede i rezultate zabeležila u direkciji za marketing koju je vodila.

– Znate, brojke, budžet i njene rezultate ne možete da osporite, jer stoje u svim izveštajima u kompaniji. Možete da ih prećutite, ali ne i da ih osporite, jer oni postoje kao sastavni deo godišnjeg poslovanja svake kompanije. Mi u Pravnoj funkciji i finansijama te brojke znamo. Reći ću vam da je budžet pre nje za marketing bio 4,3 miliona i uvek se na kraju godine probijao. Zatim, budžet za 2013, koji je Petrovićeva nasledila, 2,7 miliona, a od tog smanjenog iznosa potrošeno je samo 0,88% miliona i time je njena direkcija ostvarila uštedu od oko 70% , što je petina novca koji su trošili njeni prethodnici. To je čista istina, dokumentovana u izveštajima.
Čuo sam da je tužila „Dunav“ i voleo bih da je to tačno. Na nju su vršili pritisak u kompaniji da ode, pa postoje čak i ti medijski pritisci da je oterana iz „Dunava“, a žena je bila zaposlena uredno do Nove godine, nakon čega je, koliko znam, tužila „Dunav“ i ušla u radni spor nakon dvogodišnjeg šikaniranja novog rukovodstva. Ako bude istrajna, i tužbu za mobing da podnese, ako već nije. Držali su je dve godine na radnom mestu koje je ukinuto, praktično nepostojeće i nudili aneks sa koeficijenta 13 na koeficijent 2,9. Pa to je čist mobing! Bez ikakvog rešenja i odluke smanjena joj je plata i na kraju, takođe bez ikakvog rešenja, plata je ukinuta. Pa gde to ima?! To je, pravno gledano, skandal u radnom pravu. Čuo sam od kolege pravnika koji je zavodio tužbu i prosledio je na dalju nadležnost, da je tužila „Dunav“ za oko 2 miliona za neisplaćene zarade i doprinose i najgrublje kršenje radnog prava i pravilnika poslovanja „Dunav osiguranja“ kao važećeg pravnog akta kompanije.

IZVOR: Nedeljnik Afera

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *