Doživotna robija: Počinje suđenje za kidnapovanje i zlostavljanje devojčice

J. Ćosin / Novosti.rs

Pred Višim sudom u Nišu danas počinje proces protiv Ninoslava Jovanovića zbog zlostavljanja M. K. (12)

 Ninoslav Jovanović

Ninoslav Jovanović

PRED Višim sudom u Nišu, pripremnim ročištem, danas počinje suđenje Ninoslavu Jovanoviću (47) iz Malče, poznatijem kao „malčanski berberin“, optuženom da je 20. decembra prošle godine oteo dvanaestogodišnju M. K. i zatim je deset dana zlostavljao i krio po brdima i napuštenim kućama.

Devojčicu je slučajno pronašao vlasnik jedne stare kuće u selu Pasjača u blizini Malče, ali je Ninoslav tada uspeo da pobegne. Uhapšen je 5. januara na malčanskom groblju u blizini svoje kuće.

Optužnica protiv njega je podignuta krajem marta. Zbog zaštite interesa oštećene, nije saopštena kvalifikacija dela koja mu se stavljaju na teret. Međutim, Jovanović se, kako saznajemo, žalio na optužnicu, negirajući da je devojčicu zlostavljao na način kako je to opisano u optužnici, što je Apelacioni sud odbacio.

Današnjem pripremnom ročištu prisustvovaće, između ostalih i roditelji M. K., koji u ovom procesu imaju status oštećenih, dok će javnost biti isključena, sve do objavljivanja prvostepene presude. Za dela za koja je optužen, Jovanoviću preti najmanje deset godina zatvora, do doživotne robije.

Jovanović je devojčicu oteo na putu do škole. Predstavio se kao novi školski domar i uz ubeđivanje da mu pomogne da nađe školu, namamio je da uđe u auto koji je prethodno ukrao. Čim je devojčica shvatila šta joj se sprema, pokušala je da pobegne, ali nije uspela.

Najpre ju je sakrio u zemunici pored Malče, koju je iskopao znatno ranije, očigledno pripremajući teren za svoje namere, a potom ju je krio u napuštenim kućama u selima između Malče i Knjaževca. Tragovi su nalaženi na mnogim mestima, ali je Jovanović, koji odlično poznaje svaki pedalj ovog kraja, uvek bio „za dlaku“ brži od policije. Uhapšen je dva dana pred Božić.

VESTI IZ RUBRIKE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *