DR GRUJIČIĆ OTKRILA PRVE SIMPTOME TUMORA MOZGA: „Alarmantno je ako kod bliskih osoba primetite ovakvo ponašanje“

Obratite pažnju da li neko u vaših ukućana ili bliskih poznanika ispoljava ove simptome.

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju u Kliničkog centra Srbije Danica Grujičić gostovala je u jutarnjem programu na TV Prva, a tema je bila trenutna epidemiološka situacija.

O tome da li je povećan broj onkoloških bolesnika zbog korone, zbog čega se čeka da se prijavi lekaru, dr Grujičić kaže:

 – Mora se povratiti poverenje i porodičnog lekara i medicinu, Internet je sjajan astvar, ali postoji glomila gluposti gde ljudi koji nemaju nikakvo medicinsko znjanje iznose neistine – kaže ona.

– Na heimioterapiju se čeka 12-34 dana, a na operacije manje od mesec dana – objasnila je doktorka.

Sudar gripa i korone?

– Dobili smo 100 vakcina potrošene su za prvi dan. Narod shvata da mogu da pomgnu. Što se tiče otvaranja kovid bolnica, to ide po planu. Da nismo imali državnih bolnica, imali bismo goru situaciju nego Italija – objašnjava Grujičić. 

– Kada je reč o tumorima mozga, tu su fine psihičke promene koje mogu da primete ukućani, oni koji dobro znaju nekoga. Kada neko počne da priča viceve koji uopšte nisu karakteristični za njega, kada se ponaša na način koji mu nije svojstven, kada ispoljava osobine koje nikada nisu bile sastavni deo njegove ličnosti, tog trenutka treba uraditi prvu dijagnostiku. Nažalost, to se ne dešava, obično se protumači te da je neko  imao smrtni slučaj, te posvađao se sa suprugom – navela je ona. 

Dr Nestorović je spomenuo da soda bikrabona može da leči rak.

– Ne verujem da je tako rekao, ali soba bikrabona ima svoje pozitivne osobine, kod kiseline u želucu i tako. U prirodi postoji masa supstanci koje mogu da pomognu. Čaj od nane, kamilice kada vas boli stomak… Ali nikada nije urađena studija zašto, to pijemo jer smo tako naučeni… – kaže dr Grujičić i dodaje da postoje lekovi koji su proizvod istraživanja, ali nekome pomažu a nekome ne. 

– Nestorović je iskusan lekar, kod njega smo svi vodili decu na preglede, ali ponekad način na koji nešto kaže može da bude pogrešno shvaćen – zaključuje ona. 

Izvor: Srbija Danas

Pročitajte još:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *