Dragan Đilas u policiji: DRAMA u 29. novembra!

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas samoinicijativno je danas otišao u Upravu gradske policije, u 29. novembra, i tražio da da izjavu povodom navoda da se protiv njega vodi istraga za pljačku RTS-a.

Ðilas je novinarima rekao da su policajci iz uprave gradske kriminalističke policije bili korektni i da su mu rekli da nemaju saznanja da se protiv njega vodi istraga.

Rekli su mu, kaže, da su danas svi posvećeni poseti francuskog predsednika Emanuela Makrona i da nema ko da ga sasluša.

„Rekao sam im da sam u Beogradu i da sam im stalno na raspolaganju, ako ima bilo kakve potrebe“, rekao je Ðilas i ispričao da je razgovarao sa dva pomoćnika načelnika kriminalističke uprave.

Novinarima je pokazao dopis generalnog direktora RTS Dragana Bujoševića u vezi sa izjavom od 18. februara, kojom se Bujošević izjasnio na zahtev Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala, gde piše da ne može da se izjasni o navodima po pitanju štete nastale za RTS na osnovu ugovora sa Ðilasovom firmom Dajrekt medija u vezi prenosa Lige šampiona i serija „Moj rođak sa sela“ i „Nepobedivo srce“.

Ðilas kaže da je Bujošević u toj izjavi naveo da je od marketinga RTS i od ostalih službi RTS tražio da se izjasne po ovim pitanjima, a da oni smatraju da RTS nije pretrpela štetu ugovorom sa „Dajrekt medijom“.

Najavio je da više neće odgovarati na optužbe na svoj račun, za koje tvrdi da su neistinite, niti će više objašnjavati da je 2006, kada je ušao u politiku, pored kuće, stana i 70.000 evra imao i firmu u deset zemalja sa godišnjim obrtom od 60 miliona evra i dobiti od pet miliona evra.

Đilasu je predočeno da će, ukoliko za tim bude potrebe, biti uredno pozvan da da izjavu, u skladu sa standardnim procedurama koje su iste i za njega kao i za sve druge građane Srbije, naveli su iz Policijske uprave, gde su ga uputili i da je za sve druge informacije potrebno da se obrati tužilaštvu.

„Napominjemo da su policijski službenici odgovorili u skladu sa važećim propisima, s obzirom da po zakonima nisu ovlašćeni da daju informacije o detaljima iz istraga, niti o toku istih, te shodno tome ovakva obaveštenja nisu ni davali“, navodi se u saopštenju PU, koja u saopštenju apeluje „na pojedine političare da prestanu da vrše pritisak na institucije i iznose netačne navode.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *