DRAMA NA KOSOVU: Veterani OVK blokirali put kojim Vučić treba da prođe, čuli se rafali, zapalili gume na putu!

Haos drugog dana posete predsednika Vučića Kosovu. Nekoliko stotina Albanaca blokiralo je put Kosovska Mitrovica – Srbica nakon što je najavljen dolazak predsednika Vučića u selo Banje. Prema nezvaničnim informacijama, u selu Trnava čuli su se rafali!

Podsetimo, predsednik je nastavio posetu Kosovu i Metohiji obilaskom Kliničko bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, kao i obilaskom lokacije za projekat naselja Sunčana dolina. Trebalo bi da poseti i Srbe u enklavi, u selu Banje, naselje Srbica, južno od Ibra.

8:59 – KFOR i KPS kažu da ne mogu da garantuju bezbednost Vučiću

Albanci blokirali sve puteve ka selu Banje. Očekuje se još veći izlazak protestanata, a iza blokada stoji Kadri Veselji. Jedinice KFOR i KPS poručili da čekaju dalje instrukcije i da za sada ne mogu da garantuju bezbednost srpskom predsedniku!

8:20 – Predsednik obišao Sunčanu dolinu

„Ja sam jako srećan što će 305 porodica Srba sa Kosova dobiti svoj krov nad glavom. U ovim kućama će živeti i sve drugo će im biti obezbeđeno. Ovo je strateški važno mesto za Srbe ovde na severu Kosova“, rekao je Vučić.

On se opet osvrnuo na blokadu puteva i rekao da će pokušati da prođe do sela Banje.

„Postoji alternativa, da ne pričam sada. Vas molim da ostanete ovde, a mi ako uspemo da prođemo, uspeli smo“, rekao je predsednik.

8:05 – Vučić stigao u KBC u Kosovskoj Mitrovici

Predsednik Srbije stigao je nešto posle 8 časova ispred KBC u Kosovskoj Mitrovici. Od ranog jutra više stotina građana okupilo se da sačeka njegov dolazak. Kada su ga ugledali oduševljeno su aplaudirali.

Predsednik se potom obratio okupljenim građanima. On se odmah po dolasku zahvalio građanima što su sačuvali KBC u Mitrovici.

„Zato ova bolnica mora da izgleda mnogo bolje i modernije. Izgradićemo taj hirurški blok koji košta 5,5 miliona evra. Izgradićemo sve zgrade u okviru centra. Spremni smo da uložimo 10 miliona evra kako bi ova bolnica bila primera kako treba da izgleda institucija u kojoj se leče ljudi“, rekao je predsednik koji je potom dodao i da zna da Albanci pokušavaju da osujete njegovu posetu južnoj srpskoj pokrajini.

„Albanci su i na drugom mestu blokirali moj put prema Banjama. Valjda ta jedna nije dovoljna blokada. To govori da oni boluju od istih bolesti od kojih smo mi bolovali. Nadam se da ćemo biti u stanju sebe da izlečimo i da razgovorom, pameću i snažnom ekonomijom a ne oruđem i oružjem rešavamo stvari“, rekao je Vučić i dodao da nikad nije bio fasciniran nečijom mržnjom.

„Ako misle da pokazivanjem simbola kojim mene ili vas mogu da uvrede, grdno su se prevarili“, rekao je Vučić.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *