DRAMA U VOZU: Policija upala u kupe i uhapsila konduktera!

Slovenačka policija uhapsila je u subotu Srbina (35), konduktera u vozu koji je saobraćao na relaciji Turska – Austrija, jer je u njegovoj torbi pronađeno 13 kila heroina vrednog oko 1,3 miliona evra!

Sumnja se da je naš državljanin deo velike međunarodne kriminalne grupe koja krijumčari narkotike širom Evrope.

Kao su preneli slovenački portali, Srbin, koji je zaposlen u austrijskoj železnici, uhapšen je nakon rutinske kontrole na stanici Dobova, nedaleko od Novog Mesta u Sloveniji.

  • Policija je ušla u vagon-kupe koji isključivo koristi osoblje voza. Patrola se šokirala kada je u torbi konduktera pronašla heroin zapakovan u 26 paketa, teških po pola kilograma. Lisice su odmah stavljene Srbinu na ruke i on je odveden u policiju na saslušanje – preneli su mediji.

Kako se dodaje, utvrđeno je da je konduktera ranije zavrbovala kriminalna grupa koja je organizovano švercovala narkotike širom Evrope.

  • Srbin je često radio na liniji od Turske do Austrije. To je za ovu bandu bila idealna prilika, naročito kada se zna da upravo iz Turske dolazi veliki deo heroina koji je vrlo visoke čistoće. Oni su sigurno Srbinu ponudili veliki novac, pa je pristao da krijumčari narkotike. Pretpostavlja se da je krajnji cilj ove pošiljke bio Beč, gde na ulici jedan gram heroina dostiže veoma visoku cenu – objavili su portali i dodali:
  • Istraga ne isključuje mogućnosti i da su narkotici predati kondukteru na nekoj od usputnih stanica na kojima se zaustavljala kompozicija.“

Izvor iz srpske policije naveo je da ništa čudno nije što se droga švercuje vozom.

  • U jednom trenutku takav vid krijumčarenja je bio redovan, pa je onda malo utihnuo. Međutim, već nekoliko godina sve svetske policije su počele da zadaju ozbiljan udarac švercerima narkotika, naročito onima koji su to radili brodovima, autobusima i kolima. Dileri su shvatili da su provaljeni i zato se sad ponovo vraćaju nekadašnjem načinu – rekao je on.

Visokokotirani inspektor MUP takođe je naveo da su vagoni pogodni jer imaju veliki broj šupljina u koje je moguće sakriti krijumčarenu robu.

  • Ipak, čudno mi je da kondukter heroin nije sakrio, recimo, u šupljine na plafonu vagona, već ih je ostavio u torbi, koja je naravno u svakom trenutku mogla da bude pregledana. Verovatno je to mnogo puta tako prošlo, pa se sada osilio. Tvrdnja kolega iz Slovenije da je uhapšeni deo međunarodne bande dobra je vest. Sada treba očekivati da se klupko odmota i da možda budu pohapšeni i neki carinici – rekao je on.

Nakon saslušanja, slovenačka policija je uhapšenom državljaninu Srbije odredila zadržavanje do 48 sati. Nakon toga biće izveden na saslušanje pred nadležnog tužioca. Za krivično delo krijumčarenje narkotika, po slovenačkim zakonima, Srbin bi mogao da dobije kaznu zatvora od pet do 15 godina.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *