Državna starleta bahato maltretirala policajce, a oni sada od nje traže MILIONSKU ODŠTETU!

Policajci Bojan Milenković i Milan Luković, koji su bili žrtve bahate državne starlete Dušice Jevđenović (27) i njenog brata Ivana, odštetu traže u privatnoj parnici.

Nekadašnja savetnica u Ministarstvu spoljnih poslova i njen brat osuđeni su u beogradskom Trećem osnovnom sudu za napad na službena lica i nanošenje lakih telesnih povreda po sporazumu o priznanju krivice.

 Jevđenovićeva je dobila 22 meseca uslovno ako u narednih pet godina ne napravi novo krivično delo, a njen brat 18 meseci uslovno sa rokom provere od četiri godine.

Advokat Dragoš Cukavac, koji zastupa oštećene policajce, kaže da ovakvom kaznom nije postignuta svrha kažnjavanja i da se njegovi klijenti i dalje osećaju ugroženo jer im je osuđena pretila uticajnim ljudima.

– U njihovo ime sam podneo tužbu kojom od osuđene Dušice Jevđenović tražim odštetu od ukupno 1.100.000 dinara za njih – navodi advokat Cukavac za „Blic“.

Državna starleta i njen brat su 25. juna 2015. napali policajce ispred stana u kome žive na Novom Beogradu. Pozornici iz stanice Novi Beograd su došli po prijavi komšija koji su sumnjali da starletin brat obija automobile.

Ispostavilo se da je bio pijan, te da nije mogao da otključa sopstveni automobil. Kada su mu policajci prišli i tražili dokumenta, on je odmah počeo da ih psuje i vređa.

Dušica je čuvši viku sišla iz stana i počela policajcima da preti uticajnom osobom na visokom položaju koja će ih „uništiti i ostaviti ih bez posla“. Takođe je pokazivala diplomatski pasoš i govorila da radi u Ministarstvu spoljnih poslova.

To joj nije bilo dovoljno, te je policajca Milenkovića poprskala suzavcem u lice zbog čega je on bez svesti pao na zemlju.

Lekari su konstatovali da su Milenkoviću očni kapci i mrežnjače oba oka hemijski zapaljene, te da je istegao meko tkivo vrata i kičme. Dušica je pokušala da suzavcem isprska i drugog policajca Lukovića, ali ju je on savladao.

Ona i njen brat su se prvo branili da nisu krivi, te da su navodno policajci prekoračili ovlašćenja. Tužilaštvo je iznelo optužnicu kojom je za nju zatražilo kaznu od godinu i po dana zatvora, a za njenog brata godinu dana. Državna starleta je izbegavala da se pojavi na suđenju, a sudija je zapretila da će biti privedena. Na kraju su ipak sa tužilaštvom dogovorili sporazum o priznanju krivice.

– U tužbi za odštetu navodim da su policajci pretrpeli ogroman stres, poniženje, duševni bol i strah od krajnjeg ishoda postupka i da te posledice trpe i danas. Njihov strah za posao i ličnu bezbednost je i danas potpuno opravdan – navodi advokat Cukavac.

On ističe i da je u tužbi za odštetu posebno ukazano na to da zbog oštećenja vida Milenković nije mogao da obavlja redovan posao. On je dva meseca bio na bolovanju, a zatim je raspoređen na manje plaćeno radno mesto zbog problema sa vidom.

Dušica Jevđenović je tokom službovanja u Ministarstvu spoljnih poslova bila gonjena i za izazivanje saobraćajne nesreće.

Dušica Jevđenović nikada nije otkrila ko je veoma uticajan političar kojim je pretila policajcima. Na suđenju je izjavila da se izdržava od alimentacije od 1.000 evra. Poznato je da je ubrzo po napadu na policajce otputovala na višemesečno letovanje u Grčku i Tursku. Diplomatski pasoš je dobila dok je ministar spoljnih poslova bio Ivan Mrkić.

Izvor: Blic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *