ÐURIĆ: Tadićeva bruka živeće doveka!

Povodom izjave Tadića koju su preneli mediji da je ideja predsednika Srbije Aleksandra Vučića da otvori unutrašnji dijalog o Kosovu „bizaran akt“, Ðurić kaže da će Tadićeva „bruka živeti doveka“.

– Svako ima pravo da ispolji mišljenje, ali smatram da taj i takav Boris Tadić nije dostojan da o Kosovu i Metohiji razgovara sa Aleksandrom Vučićem, koji se za naš narod u pokrajini bori uvek misleći najmanje pet koraka unapred, hladne glave, ne dozvoljavajući da Srbiju bilo ko ucenjuje i Srbima na KiM ugrozi opstanak – naveo je Ðurić u pisanoj izjavi.

Zbog toga je, dodaje Ðurić, 80,4 odsto Srba i Goranaca na KiM Vučiću ukazalo poverenje, a Tadića koji je, navodi, rušio i razarao ekonomiju, standard, institucije, uključujući i vojsku, ti isti građani ostavili su u lavirintu ružne političke prošlosti, iz koje se Srbija polako izvlači, oslobođena balasta i Tadića i njegove korumpirane političke klase.

Kaže da srpski narod nikada neće zaboraviti da je za vreme Tadićeve vladavine srpska vojska desetkovana i ukinut Prištinski korpus dok je on bio ministar odbrane, da su njegovom odlukom pregovori sa Prištinom izmešteni iz UN, gde je Srbija do tada imala podršku i za pravo veta, da je rezultat njegove politike sramotni i pogubni gaf pred Međunarodnim sudom pravde, čijom je presudom čin jednostranog proglašenja nezavisnosti naše južne pokrajine oglašen zakonitim.

Dodaje i da srpski narod neće nikada zaboraviti da je Tadić „kukavički ostavio i pustio niz vodu Srbe koji su na severu podigli barikade protiv samovolje Prištine“.

– Naš narod na Kosovu i Metohiji nije zaboravio ni, po srpsku državu i narod, štetne dogovore koje je njegov režim postizao u dijalogu s Prištinom, dovodeći misiju EU umesto UN, priznajući, između ostalog, sve kosovske univerzitetske diplome, registarske tablice i lične karte – navodi Ðurić.

Izvor: Pink.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *