DUŠAN KOVAČEVIĆ: Dosta je bilo ratova na Balkanu! Što dalje od strahota!

Poslednji događaji na Kosovu i Metohiji su duboko uznemirili građane Srbije i sve ljude najiskrenije željne da se na ovim prostorima Balkana ne poteže oružje i ne raspiruje mržnja, koja obično eskalira u rat, komentariše najnovije događaje u Kosovskoj Mitrovici akademik i dramski pisac Duško Kovačević.

„Ratovi, ratovanja i ratna stradanja svakom iole normalnom čoveku su najveći i najužasnji strah od koga se oduvek, a pogotovo danas, beži negde, bilo gde…Što dalje od strahota“, kaže Kovačević. On ponavlja ono što je govorio i devedesetih.

„Ne ponovile se nikada više te godine. Svaki razgovor, makar on bio i loš, bolji je od dobrog rata. To se i sada mora ponavljati svakog dana i svakog časa, između ostalog i zato što u ratovima ne stradaju oni koji su ga izazvali, strada samo sirotinja, obični ljudi kojima je goli život sve što imaju. I nemojmo im oduzimati i to malo sirotinje“, kaže Kovačević.

Ratna stradanja su nešto što je obeležilo 20. vek u Srba.

„Ako je neko zaboravio: u 20. veku smo imali šest ratova, tri balkanska, dva svetska i jedno bombardovanje kao čašćavanje za ispraćaj 20. veka i drugog milenijuma“, ironično podseća akademik.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *