DVERI: Vučić preti Srbima na KiM oduzimanjem plate

Srbi koji rade u srpskih institucijama i javnim preduzećima na Kosovu i Metohiji izloženi su brutalnim pretnjama, ucenama i zastrašivanjima od strane Vučićevog režima saopštila je danas Informativna služba Srpskog pokreta Dveri.

Na isti način na koji se zastrašuju radnici u preduzećima u centralnoj Srbiji da daju podršku kandidatu Vučiću, i radnicima u našoj južnoj pokrajini se otvoreno preti da će im biti oduzeto 30 % od plate ako ne dođu na Vučićev miting koji je zakazan za sredu u Leposaviću, navodi se u saopštenju.

Dveri navode da su Srbi koji rade u srpskim institucijama i javnim preduzećima dobili da popune anketu i da odgovore na pitanje – „da li ćete glasati za Vučića“, a ponudjeni odgovori su „da“, „ne“, „neopredeljen“.

„Ovo je još samo jedan u nizu razloga zbog kojih će izbori na Kosovu i Metohiji biti neregularni. Osim stravičnih pretnji i ucena, usvojenog protivustavnog Uputstva za sprovođenje izbora na KiM, Aleksandar Vučić je u južnoj srpskoj pokrajini obezbedio sebi i apsolutnu medijsku dominaciju preko televizijske „Mreže – Most“. Kandidati imaju krajnje neravnopravan medijski tretman na prostoru KiM, a birači su izloženi snažnom pritisku, što sve vodi ka izbornoj kradji.

Mrežu – Most kompletno finansira Vlada Srbije, koja zauzvrat, deluje kao Vučićevo službeno glasilo i na prostoru KiM promoviše isključivo aktivnosti Vučića i njegove vlasti.

Za Vučićevo glasilo, Mrežu – Most, postoji samo jedan predsednički kandidat – Aleksandar Vučić jer ova televizijska mreža prati isključivo njegove aktivnosti.

U okviru Mreže – Most funkcionišu četiri medija, dve radio i dve TV stanice – TV Most u Zvečanu, TV Puls u Šilovu, Radio Kosovska Mitrovica i Radio Gračanica.

Mreža – Most je u Srbiji registrovana kao javno preduzeće, a istovremeno je prihvatila pravni okvir lažne države Kosovo gde su ove TV i radio stanice registrovane kao privatne TV stanice.

Vlada Srbije je 10. marta objavila konkurs za izbor direktora ovog javnost preduzeća, u kojem se navodi da je sedište ovog Javnog preduzeća u Beogradu, na adresi – Bulevar Mihaila Pupina br. 2, što je inače adresa i Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije“, navodi se u saopštenju pokreta.

Imajući u vidu sve ove činjenice, jasno je da će izbori na KiM biti neregularni i da se priprema izborna kradja, tvrde Dveri.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *