EKSKLUZIVNO: Funkcioner policije umešan u ubistvo gardista!

Saša Reljić, bivši oficir Vojske SCG koji živi u Moskvi, na saslušanju u tužilaštvu povodom ubistva gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića 5. oktobra 2004. u kasarni na Topčideru, rekao je da je vojnike likvidirao visokopozicionirani pripadnik MUP! Reljić je, inače, prvi obelodanio da su vojnici ubijeni zbog 1,5 tona kokaina koji je bio sakriven u kasarni na Topčideru.

Kako Srpski telegraf ekskluzivno saznaje, Reljić je iskaz dao krajem oktobra prošle godine, kada je detaljno izneo sva saznanja o zločinu na Topčideru, koji je i posle više od 14 godina nerasvetljen, a ubice na slobodi.

– U svojstvu građanina saslušan sam 2015. u SBPOK pred višim tužiocem. Objasnio sam da me je u proleće 2006. zvao funkcioner BIA iz Zrenjanina koji mi je tražio kontakt s tadašnjim predsednikom Srbije Borisom Tadićem kako bi mu predao dosije o krimi-grupi švercera kokaina koji je skrivan u kasarni na Topčideru – rekao je Reljić.

Kako je dodao, u narko-grupu bio je ubačen operativac koji je prikupio sve neophodne informacije o dilerima i spremao njihovo hapšenje.

– Taj funkcioner je preko posrednika dobio poziv od direktora BIA Radeta Bulatovića, koji mu je naredio da prestane da se bavi grupom i drogom. U međuvremenu, funkcioner policije iz Zrenjanina dojavio je narko-bandi da im je BIA na tragu. Trojica policajaca ubrzo su zaustavila vozilo u kojem je bio operativac ubačen u grupu i brutalno ga prebili. Kako bi sklonili drogu, jer nije bila dogovorena smena u kasarni, ubili su dvojicu stražara, a potom izneli narkotike i kamionom ih odvezli prema Mađarskoj – ispričao je Reljić u tužilaštvu.

On je objasnio da je funkcioner BIA ostao pri tome da želi da preda dosije Tadiću, ali se umesto sa njim u jednom restoranu u Ulici vojvode Stepe sastao sa pokojnim Miodragom Rakićem, Tadićevim šefom kabineta, i još jednom osobom, gde im je u Reljićevom prisustvu predao dosije.

– Nakon što me je u medijima pomenuo Tadić, čuo sam se s jednim penzionisanim policajcem iz Zrenjanina koji mi je potvrdio da je policijski funkcioner dojavio narko-grupi da je BIA upratila kokain i da su se bavili tim visokopozicioniranim pripadnikom MUP, o čemu postoje i izveštaji u Beogradu. On mi je rekao i da su taj funkcioner i još dva policajca 2002. ubili nekog zatvorenika u dvorištu bolnice u Novom Sadu. Takođe, taj policajac u penziji potvrdio je i da funkcioner stoji iza likvidacije gardista – otkrio je Reljić na saslušanju.

On je, kako saznajemo, zatražio da o njegovoj izjavi tužilaštvo ne obaveštava SBPOK jer su mu jednom prilikom na benzinsku pumpu doveli pomenutog funkcionera policije, predstavili ga drugim imenom, da bi se on potom raspitivao o smrti vojnika. Tek kasnije Reljić je saznao da je taj čovek zapravo onaj koga su doveli u vezu sa zločinom u kasarni na Topčideru.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *