ENGLESKI „GARDIJAN“ HVALI SRBIJU: Ovo je zemlja snova!

Londonski Gardijan naveo je Srbiju kao jednu od 10 zemalja koje „obavezno“ treba posetiti pošto Britanija i zvanično napusti Evropsku uniju, prenosi Blic.

– Za bicikliste i one koji vole da pešace, ovo je zemlja snova: prepuna predivnih sela sa prijateljski nastrojenim domaćinima, veoma zanimljive istorije, ali i dobre hrane i kulture. Ocekujte epsko gostoprimstvo uz mnoštvo rakije. Ne propustite da obidete Petrovaradin na Dunavu, gradove poput Niša i planinske parkove kao što su Fruška gora i Kopaonik – krov Srbije – piše Gardijan.

Konstatujući da se Hrvatska muči sa problemom prenatrpanosti turista u letnjim mesecima, list ističe da susedna Srbija ostaje „neotkriveni dragulj Balkana“.

I britanski Telegraf je nedavno, povodom Dana državnosti Srbije, objavio opširan tekst o Srbiji.

– Beograd možda nema onu tradicionalnu lepotu, njegovi obrisi su i dalje prošarani ožiljcima komunističke ere, kao i ruševinama od NATO bombardovanja, ali vidljivi izuzeci postoje. Zemun je načičkan austrougarskim kućama, dok Skadarlija ima šarm Monmartra – navodi britanski Telegraf.

Na listi zemalja koje Gardijan navodi kao nezaobilazne turističke destinacije, nalaze se zemlje kao što su Nepal, Malezija i Kenija, a iz regiona tu su Bugarska i Albanija.

Izvor: Tanjug

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *