EPARHIJA BAČKA DONIRALA 2 MILIONA DRŽAVI ZA BORBU PROTIV KORONE: Potpis Vladike Irineja odlučio

„ŠTA SE KRIJE IZA POTRESA U SPC Zakulisne radnje vladika koje predvodi Irinej Bulović imaju samo jedan cilj, a to je MESTO PATRIJARHA“

„EPARHIJA BAČKA: Nismo mi bahati, ovo je napad na crkvu!“

„Pravoslavna crkva iznad korone i nauke“

„SKANDALOZAN SNIMAK U doba epidemije korona virusa u Novom Sadu se PRIČEŠĆUJU ISTOM KAŠIKOM (FOTO)“

„Korona virus vs. crkva: Pravoslavni tradicionalisti ne odustaju od svete kašike“

„Pričešće jednom kašičicom ili razum i odgovornost“

„Kon: Mi ne možemo da zabranimo pričešća, to može SAMO DRŽAVA! (VIDEO)“

Ovo su samo neki naslovi u moru sličnih na koje možete naići na internetu. Svi su naravno napisani u negativnom kontekstu, a vezani su za Bačku eparhiju. E sada, možete zamisliti koliko je uopšte tekstova napisano protiv Srpske Pravoslavne Crkve, njenih sveštenika, monaha i celokupnog crkvenog klira. Sve ove novine i svi ovi portali uhvatiće se i za najmanju vest koja ima veze sa crkvom da bi tu istu vest „začinili“ i tako povećali svoju čitanost, jer ljudi to vole.

Eparhija Bačka jeste donirala novac, Vladika Irinej jeste sve to blagoslovio. Sve je to urađeno iz ljubavi prema svom narodu, a ne da bi se spiralo blato naneseno od strane gore pomenutih i drugih medija.

Nesporazumi između Države i Crkve nisu juče počeli, niti se odnosi svetovnih i verskih vlasti odnose samo na velika državnička pitanja. Pre bi se moglo reći da je reč o bezbroj zajedničkih pitanja i problema, u kome država i crkva imaju mnoga mišljenja i različite stavove. Što se tiče onih koji misle da je došlo do raskida previše tesne veze crkve i države, biće da su se prerano poradovali.

Na prvi pogled deluje da su odnosi crkve i države zategnuti do pucanja, a to zatezanje je postajalo sve jače kako je rastao broj obolelih i kako se korona širila. Taj trenutak su strane agenture odmah iskoristile i „vrbovale“ ljude u i pri crkvi koje su odavno označile da su verom slabe i materijalno potkupljive da izvrše ono što im one narede.

Da crkva misli na svoj narod to je dokazao Vladika Irinej, pošto je iz eparhijskog fonda izdvojio značajnu sumu novca koju je Eparhija Bačka dostavila državi kao vid pomoći za lečenje zaraženih korona virusom i njegovo zaustavljanje. Ne obazirući se na napade i klevete. Država i crkva – sekularna i verska tolerancija.

Izvor. Stefan Stojanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *