Evo šta je Tanja Vojtehovski rekla o slučaju studenta medicine Milana Jevđića

Voditeljka Tatjana Vojtehovski večeras se, nakon sedam dana, obratila javnosti povodom slučaja Milana Jevđića.

Životna priča studenta Milana Jevđića koji je otvorio je srce u prošloj epizodi emisije „Život priča“, tvrdeći da se sam školuje, izdržava i da nije pao nijedan ispit, a koja već sedam dana potresa Srbiju, dobila je drugačiji tok posle optužbi njegovih poznanika.

Vojtehovska je na početku emisije pročitala saopštenje redakcije i TV Prva povodom slučaja Milana Jevđića.

Saopštenje prenosimo u celini:

Prilikom pripreme svake emisije „Život priča“ sagledavaju se svi aspekti priče, proveravaju i istražuju sve činjenice i okolnosti do kojih je novinarskim radom moguće doći.

Činjenica je da je suština priče o Milanu Jevđiću priča o momku u ranoj mladosti, koji ceo život živi bez ljubavi i podrške roditelja. Da je oslonjen na sebe i prinuđen da se sam snalazi u životu. Da se, kao i veliki broj dece u Srbiji, sa borbom za egistenciju upoznao mnogo ranije nego što bi ijedno dete trebalo ikada. Pa, ipak, Milan je student pete godine studija medicine. I, ono što mu niko ne može osporiti – to je samo i isključivo njegov uspeh.

Milan Jevđić nijednog trenutka nije sporio da je dobijao finansijsku pomoć od nekih ljudi. Predočeno nam je da je dobijao pomoć od dr Pavlovića koja je bila uslovljena u šta smo se i uverili uvidom u prepisku i u ličnom kontaktu novinarke „Život priča“ sa dr Pavlovićem.

Razloge zbog kojih je Pavlović odlučio da mu pomogne, načine na koje je sagledavao pomoć i očekivanja koja je imao kao uslove za pomoć, nećemo komentarisati.

Takođe nam je tokom pripreme emisije predočeno da je jedno vreme dobijao pomoć od Vesne Popov. Predočeno nam je da je njena pomoć prestala iz opravdanih ličnih razloga pre izvesnog vremena. Popov se obratila javnosti nakon emitovanja i predočila da je njena pomoć nije prestala, nego da je trajala do februara ove godine, u smanjenom obliku.

Kako nismo proverili ovu informaciju, smatramo to našom omaškom i propustom dužne novinarske pažnje i zbog toga se izvinjavamo gledaocima.

Isto tako smo svesni da se putem društvenih mreža i drugih medija plasira i velika količina lažnih informacija o ovoj priči, za koje ekipa emisije zna i stoji iza toga da nisu tačne.

Na kraju, ovo je priča o dečaku napuštenom od roditelja, koji j , i pored svih nedaća, odlučio da završi težak fakultet i da nastavi da živi od svog rada. Milana nisu napustili samo roditelji. Ostao je bez podrške sistema koji bi trebalo da se brine o ovakvim slučajevima i naravno nije usamljen, i to znaju svi oni koji su prinuđeni da žive ili da se leče uz tuđu pomoć.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *