Evo zašto treba krstiti decu što pre!

Tajnu krštenja ustanovio je sam Isus Hristos rekavši svim učenicima: „Idite i naučite sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetoga Duha“, a i dao je sam primer krstivši se na reci Jordan.

Mnogi od vas se pitaju kada treba da krste svoju decu i kada je pravo vreme za to. Da li je bolje to uraditi neposredno posle detetovog rođenja ili kada dete odraste i može samo o tome da odlučuje.

A evo šta na to kaže Srpska pravoslavna crkva. Crkva kaže da je decu najbolje krstiti što pre i negovati stara srpska imena.

„Krštenje je neophodno za sve ljude, od samog početka našeg života, zbog čega se ono u Pravoslavnoj crkvi vrši još u dečjem uzrastu, neposredno posle rođenja. Gospod Isus Hristos je govorio: „Pustite decu i ne branite im da dolaze k meni, jer je takvih Carstvo nebesko“. Tako su i apostoli postupali, prepuštajući decu krštenju. Decu treba krštavati što pre, tako su činili i naši stari. Kakvo ime dobijemo na krštenju tako se vodimo pred Bogom, pod tim imenom nas i pominju na liturgiji i u drugim molitvama, druga imena su priznata samo u monašenju kod nas pravoslavnih. Treba negovati naša srpska imena“, objašnjava protojerej-stavrofor Nenad V. Andrić.

I deca čiji su roditelji nekršteni jer su ateisti mogu da se krste ako to odluče i imaju potrebu, jer bez krštenja nema spasenja. Takođe kaže da ima jako dosta nekrštene dece a i odraslih, i to pogotovo u Beogradu i da ih crkva čeka raširenih ruku.

Tajnu krštenja ustanovio je sam Isus Hristos rekavši svim učenicima: „Idite i naučite sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetoga Duha“, a i dao je sam primer krstivši se na reci Jordan i ukazao na značaj krštenja ovim rečima: „Ako se ko ne rodi vodom i Duhom, ne može ući u Carstvo Božje“. U tajni krštenja čovek se čisti i izbavlja od grehova i postaje novi i preporođeni čovek.

Izvor: Alo

Foto: Jutjub

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *