Fizički izgled i horoskop


Horoskop putem tradicionalnih sedam planeta opisuje delove našeg tela i na osnovu oblika možemo proceniti koje su planete dominantne u nečijem horoskopu. 

Naše telo u fizičkom smislu opisuje prva kuća horoskopa, no ona ujedno predstavlja naš karakter i način na koji se predstavljamo svetu, što znači da će planete koje je ističu najbolje opisati naš govor tela u skladu sa izgledom.  

Glava i njen oblik predstavljeni su Marsom. Osobe koje imaju istaknut Mars imaju obično veću glavu stoga je prisutna Marsova energija inicijative, akcije i srčanosti, no nepovoljna crte su tvrdoglavost i agresivan nastup. Osobe sa izraženim Marsom sklone su povredama i operacijama glave, kao i vidljivim ožiljcima. 
U zavisnosti od znaka s kojim se Mars kombinuje variraju i oblici glave.
Mars u vatrenim znacima (Ovan, Lav i Strelac) obično daju grube oblike i glavne crte kao što su veća glava (Ovan), široko čelo koje se s godinama povlači u područje kose (Lav) i krupni parni delovi glave i lica – oči, nozdrve, uši (Strelac), dok je zajedničko za sve grupe jaka donja vilica. 
U zemljanim znacima (Bik, Devica i Jarac) zajedničko je zašiljenje brade u trougao koje u zavisnosti od zemljanog znaka može biti blago ili veoma oštro. Zemljani znaci isušuju ili usitnjuju pojedine delove glave. 
Mars u Biku je u Venerinom znaku i tu se ne oseća dobro, što može dati dosta mladeža na glavi, nepravilnosti profila glave, neravnine i osetljivost kože i same glave. Glava je naduta u gornjem delu, kao i obrazi (Venera vlada obrazima), dok je donji deo suv i sužen. 
U Devici je glava oštro trouglasta, sa trouglastim sitnim delovima. 


Mars u Jarcu je egzaltiran (uzvišen) što će dati krupniju glavu i lice, ali sa oštrijim crtama i suženjima i izduženjima nosa i brade. 
Dok u vazdušnim znacima (Blizanci, Vaga, Vodolija) daje jajast, ovalan oblik glave po dužini, bez oštrih crta, umerene ili skladne veličine, mladolik ili detinji oblik. U Vagi se takođe ne oseća dobro, stoga mogu biti prisutne estetske nepravilnosti na koži kao što su upalni procesi, akne i mogući problemi sa kosom koji su u domenu Venere. Muškarcima daje feminiziran izgled. 
Vodeni znaci (Rak, Škorpija, Ribe) daju razne oblike, ali ono što je karakteristično je gomilanje tečnosti (Rak, Ribe) ili dehidratacija (Škorpija), odnosno problemi sa pigmentima. U Raku ispoljava probleme sa gomilanjem tečnosti i javljanjem pega, oči su veoma krupne, a svi sitni delovi okruglasti, zadebljani i naduti. Lice je upadljivo okruglo sa krupnim i debelim obrazima koji mogu patiti od ispucalih kapilara.
U Ribama je područje skalpa i lica sklono alergijama, osipima, crvenilom koje se širi i koža je nešto masnija. Najčeće okruglast ili jajast oblik lica koji ide u širinu, dok se po dužini skraćuje. Karakterističan ribolik izgled.
Mars u Škorpiji se u tom znaku oseća dobro, što će dati nešto manju glavu, ali sa izraženim i oštrim crtama, depigmentacijama u području očiju i moguće kombinovanu kožu skalpa i lica. Oči, nos i usne su sitnije i suvlje u odnosu na ostatak glave i lica, ali je donja vilica košćata i veoma dobro razvijena. 
Kada smo odredili oblik glave prelazimo na lice i delove lica koji su određeni Venerom, Mesecom, Merkurom i Saturnom. 
U narednom delu saznaćete na koji način je izvršena astrološka podela lica.

Afera/ KAZIMI ASTROLOGIJA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *