(FOTO) JEZIVO: Ikonopisac ubio ženu sa 26 uboda nožem!

Otac me prebijao i za najmanju sitnicu, njegov prijatelj silovao kada sam imao pet godina, ubistva se ne sećam, već mi se dešavalo da imam crne rupe u pamćenju kada pomešam velike količine alkohola i droge, možda sam ranije još nekoga ubio u takvom stanju.

Ovim rečima branio se na početku suđenja pred Višim sudom u Nišu ikonopisac Vladan Grahovac (27) iz Raške, koji je optužen je da je u noći između 31. avgusta i 1. septembra 2019. godine sa 26 uboda nožem i osam udaraca čekićem iz koristoljublja usmrtio Jelicu Tatarovski (82) iz Niša. Grahovac je nju poznavao jer je stanovao istoj zgradi na Bulevaru dr Zorana Đinđića u Nišu dok je studirao, a tereti se da je iz stana uzeo 760 evra i pobegao u Beograd, gde je uhapšen nekoliko dana kasnije.

– Kriv sam, ne mogu da osporim forenzičke dokaze jer sam i sam studirao medicinu i znam šta znače. Jako mi je žao jer sve ovo što je učinjeno nije u opisu moje ličnosti. Dugo sam bio hipik u mladosti i pacifista i ljudski život mi je nešto najsvetije. Sve ovo nisam ja učinio, krivac je moj otac koji me je maltretirao od detinjstva, zbog čega sam imao psihičke probleme – pravdao se pred sudom Grahovac, koji je u sudnicu doveden sa lisicama i na nogama.

Obrazlažući traume, on je ispričao da ga je sa pet godina silovao očev prijatelj i prinudio na oralni seks, o čemu zbog pretnji nije smeo da kaže nikom ni reč godinama, a kada je smogao snage da se poveri roditeljima, oni su mu rekli da je umislio. Grahovac je rekao da smatra da se u njegovom slučaju radi o onome što se u psihijatriji naziva „emocionalni dug prošlosti“.

– Otac me je najstrašnije prebijao i za najmanju sitnicu. Uhvatio bi me za mošnice i vrat i bacio od zid, batine su bile toliko strašne da bi od udaraca kožni kaiš pucao, lomila se metalna kopča o moju glavu. Otac i majka su se svađali i tukli svaki dan, viđao sam krv, delove kože, pokušavao sam da zaštitim majku, koja je za mene najsvetije biće na zemlji i dobijao dodatne batine. Do 10. godine me je više bilo strah od očevih batina nego od smrti pa sam prvi put pokušao da se ubijem skokom sa trećeg sprata zgrade. Posle toga su mi našli potencijalnu šizofreniju, ali je moj otac odbio da me vodi na terapije – naveo je Grahovac i dodao da je pokušao da se ubije još pet puta. On je ispričao da je otac nastavio da ga maltretira i kasnije, kada je saznao da je homoseksualac. Otišao je u Beograd i tamo počeo da zarađuje, ali se odao alkoholu i drogama, a na kraju i prostituciji, tako da, tvrdio je, novac koji je nađen kod njega potiče odatle, a ne iz stana ubijene žene.

Moj odnos sa Jelicom, koju sam znao iz zgrade dok sam studirao u Nišu, bio je dobar. Nekad bih joj bacio đubre, pomogao oko kućnih poslova, nisam imao povoda da joj učinim nešto loše. Ne znam kako sam se uopšte našao u Nišu. Kada sam saznao da sam HIV pozitivan, pošao sam u Beograd na pregled, ali ne znam zašto sam ušao u autobus za Niš. Odlučio sam da se vidim sa bivšim partnerom i jednom drugaricom, ali su odbili, što me je razočaralo. Uzeo sam enormnu količinu alkohola i marihuane, u kombinaciji sa drogom “dži” koja izaziva agresiju. Hteo sam da se ubijem skokom sa solitera i tu nastaje prekid filma. Sledeće čega se sećam jeste da sedim u autobusu za Beograd sa zamotanom rukom. Ni na kraj pameti mi nije palo šta se desilo. I ranije mi se dešavalo da imam crne rupe u sećanju kada pomešam alkohol i narkotike. Možda sam ranije još nekoga ubio u takvom stanju, a da se ne sećam – naveo je Grahovac.

Bila je dobra žena

  • Baka je bila dobra žena koja je svakome pomagala koliko je mogla i nije zaslužila takav kraj. Bolovala je od Parkinsonove bolesti, teško se kretala, nije mogla da kuva pa sam joj donosila hranu, zbog premora ruku otežano je jela – rekla je Maja Marković, ćerka Jeličine bratanice Dobrile Milutinović, koja se o njoj starala.

Ona je potvrdila da su iz stana nestali tri novčanika i jedna torba u kojima je Jelica držala novac. Ona je navela i da je znala da Jelica ima još 10.000 evra u jednom neseseru, koji je nađen u kući sa parama, kao i još 2.000 evra koje je čuvala u špajzu za sahranu.

Ne zna odakle mu čekić i nož

Na pitanje zamenika VJT Andrije Ivića, Grahovac nije imao odgovor da li je znao da kod sebe ima nož i čekić i zašto ih je poneo. Na pitanje sudije Mirka Draškovića, ako je bio toliko pijan i drogiran da se ne seća šta je radio, zašto se na snimcima kamera vidi kako normalno ulazi i izlazi iz zgrade više puta, Grahovac je objasnio da je stekao toleranciju na velike količine alkohola, ali da je prvi put tada koristio drogu „dži“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *