(FOTO) Novinar POKUŠAO DA IGRA PLAVOG KITA, evo šta mu se dogodilo

Novinar Radija Slobodna Evropa napravio je lažni nalog želeći da igra igricu Plavi kit i otkrije zastrašujuće izazove kojima ona izlaže tinejdžere i na kraju ih tera u smrt.

Novinar Radija Slobodna Evropa napravio je nalog na veb stranici VKontakte, predstavljajući se kao 15-godišnja devojčica, želeći da igra opasnu igricu Plavi kit i otkrije zastrašujuće izazove kojima ona izlaže tinejdžere i na kraju ih tera u smrt.

Prvi zadatak koji je dobio novinar, pošto su ga administratori igrice upozorili da ne može da odustane , jer će imati sve njegove podatke i progoniće ga, bio je da žiletom ureže jedan od haštagova igrice („F58“) na svojoj ruci.

Novinar je pokušao da prevari administratore igrice sa fotografijom koju je obradio u fotošopu, ali oni nisu pali na njegovu prevaru i prestali su da mu šalju dalje zahteve i da mu odgovaraju na poruke, piše higgypop.com.

Podsetimo, zbog ove opasne igrice širom sveta je desetine mladih izvršilo samoubistvo. Kada se priključe igrici, tinejdžeri dobijaju svakodnevno različite izazove, njih ukupno 50, prvo one manje opasne, zatim sve opasnije, poput samopovređivanja i na kraju stiže poziv da izvrše samoubistvo.

U Rusiji, u kojoj je igrica i izmišljena,  je od  novembra 2015. do aprila 2016. godine oko 130 maloletnika izvršilo samoubistavo, a strahuje se da su sve smrti u vezi sa grupom „Plavi kit“.

Izvor: Pink.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *