(FOTO) Ovaj Srbin je hakovao Pentagon!

Neven Ðenadija, politikolog iz Republike Srpske, hakovao je server starog sajta ministarstva odbrane SAD i skinuo više od 400 ekskluzivnih fotografija koje je NATO napravio tokom 78 dana bombardovanja Jugoslavije 1999, od kojih je američki državni vrh neke koristio i kako bi u medijima opravdao agresiju nazvanu „Milosrdni anđeo“.

Đenadija je objasnio da se u albumu koju je objavio na Fejsbuk profilu nalazi oko 440 fotografija, koje je za nekoliko dana skinuo sa bekap servera starog sajta ministarstva odbrane SAD.

– Trenutno je u procesu prelazak sa starog na novi sajt i verujem da će stari uskoro biti nedostupan. Sve fotografije su se nalazile na jednom mestu i izuzetno su visoke rezolucije. Ovu bazu fotografija sam sačuvao i postavio kako jednoga dana ne bi nestale sa američkih servera i sajtova – naveo je Đenadija.

Što se tiče vremenskog perioda, fotografije započinju s prvim danima bombardovanja, pa sve do ulaska NATO trupa na Kosovo i Metohiju i povlačenja srpske vojske. Fotografije su sa originalnim opisima na engleskom jeziku, kao i autentičnim imenima nekih pojedinaca na fotografijama i samih fotografa.

U ovoj zbirci mogu se videti ekskluzivne fotografije tadašnjeg predsednika SAD Bila Klintona, generala Veslija Klarka, proslave 50-godišnjice osnivanja NATO saveza, ulaska američkih trupa na Kosovo i razgovora sa predstavnicima ruske vojske.

Neven Ðenadija je rođen 1988. u Prijedoru, a živi u Kostajnici u Republici Srpskoj. Završio je Fakultet političkih nauka. Ima blog na kom piše o političkim i geostrateškim temama. Autor je platforme za razvoj omladinske i digitalne diplomatije Republike Srpske i Kosova i Metohije i jedan od osnivača najveće srpske digitalne studentske grupe „Studenti za istinu“.

Predstavnici naše vojske, na sreću, saznali su za taj monstruozni plan i upozorili institut da bi 30. aprila 1999. mogao da bude bombardovan Reaktor RA.

Nakon upozorenja, iz instituta je hitno poslata depeša Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju u Beču, kojoj su predočene stravične posledice u slučaju da NATO avioni ispuste bombe na Vinču. Naime, od eksplozije u kojoj bi bila oslobođena velika količina radioaktivnog materijala došlo bi do katastrofe ne samo u Beogradu nego i u regionu. Na sreću, preovladao je zdrav razum i do bombardovanja Vinče nije došlo.

Inače, Vojska Jugoslavije rasporedila je tokom bombardovanja NATO bataljon ABHO na brdu kilometar udaljenom od Instituta Vinča.

Spekulacije o razlozima zašto je Alijansa htela da raketira Vinču i dalje su tajna. Da podsetimo, institut u Vinči bio je jezgro nuklearnog programa, koji je u bivšoj Jugoslaviji forsirao Josip Broz Tito. Zapadni moćnici su jedno vreme smatrali da se u Vinči pravi atomska bomba.

Izvor: Republika.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *