(FOTO) Ovde će robijati ROMANA!

Od pre nekoliko dana Romana Panić nalazi se u zatvoru u australijskom gradu Brizbejn, gde je smeštena zbog pljačkanja bankomata. Od momenta kada je objavljeno u medijima, o pevačici više nije bilo ni traga ni glasa, gde je smeštena i kako sada provodi vreme.

Zato smo mi odlučili da saznamo kako izgledaju zatvorske jedinice u Australiji. Na sajtu ženskog popravnog centra u kojem se nalazi Panićeva piše da se zalažu za poštovanje ljudskih prava i da je u skladu s tim i napravljen zatvor. To znači da su zatvorenicama obezbeđeni pristojni uslovi, poput ćelija u kojima borave najviše dve robijašice, ali su skromno opremljene.

Pored kreveta nalazi se radni sto na kojem je televizor, dok je u drugom delu prostorije smešten mini toalet sa metalnom ve-ce šoljom i lavaboom. Vrata su metalna sa malim svetlarnikom, a prozor se nalazi u drugom delu ćelije i naravno obezbeđen je rešetkama.

Zatvorenice ovde borave tokom noći, dok su im preko dana na raspolaganju zajedničke prostorije, kuhinja, dnevni boravak sa velikim televizorom, kantina za ručanje, biblioteka, a imaju mogućnost i da treniraju u teretani, kao i da jedna drugoj sređuju frizure i rade ostale kozmetičke tretmane u salonu za ulepšavanje.

Poštujući zakone, zatvor je dozvolio posete u dva navrata tokom dana po sat vremena. Svi stariji od 18 godina koji žele da nekog posete moraju da se najave, nakon čega treba da dođu u korekcioni centar pola sata ranije, radi pretresa, a posetiocima je organizovan prevoz autobusom do zatvora.

Pored žena koje su napravile zakonske prekršaje, u ovom centru smeštene su i migranti koji čekaju transport do druge zemlje.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *