Gavrićev pajtos likvidiran zbog 807 kg koke: Istraga brutalnog ubistva Srbina u Johanesburgu!

Marko Božović iz Podgorice uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u švercu 807 kilograma kokaina iz Venecuele u Evropu. Narkotici su zaplenjeni 8. aprila na brodu nedaleko od Portorika, a kod Božovića je pronađen pasoš Južnoafričke Republike.

Prema dosadašnjim informacijama iz istrage, ne isključuje se mogućnost da je upravo zbog gubitka narkotika čija se vrednost procenjuje na 18,5 miliona dolara samo dan kasnije likvidiran Srbin Ivan Đorđević (59), blizak saradnik Dobrosava Gavrića, osuđenog za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana. Dvojica napadača pratila su Đorđevića sve do zgrade u kojoj je živeo, pa ga izrešetala nakon što je istrčao iz blindiranog automobila kako bi se spasao.

– Istraga ide u više pravaca, a proverava se da li je Đorđević eventualno nastradao zbog droge. Srbin je izrešetan u sačekuši samo dan nakon što je zaplenjena vredna pošiljka. Njega su i ranije pokušali da ubiju, navodno jer je odavao informacije iz podzemlja. Šta je zaista istina, biće poznato tek nakon dalje istrage – kaže izvor Srpskog telegrafa.

Paketi sa 807 kilograma kokaina pronađeni su na brodu nakon što su policajci koji iz aviona nadgledaju okean primetili sumnjivo plovilo.

– O slučaju su odmah obaveštene pomorske policijske patrole koje su upale na brod i pronašle 28 paketa s narkoticima. Na licu mesta uhapšene su dve osobe, a sumnja se da je u šverc bilo umešano više osumnjičenih za kojima se traga – prenose mediji.

Kako navode, proverava se i da li je ova zaplena povezana sa zaplenom 840 kilograma kokaina u septembru prošle godine na jednoj jahti u Portugalu. Tad su se iza rešetaka našle četiri osobe, među kojima su i dvoje državljana Crne Gore.

Đorđević je više od 10 godina živeo u Južnoj Africi. Njegovo ubistvo snimile su sigurnosne kamere stambenog kompleksa u kojem je živeo, ali se za napadačima i dalje traga.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *