Giški održali pomen, a onda se ON pojavio na groblju!

U selu Bezjovo, u Kučima juče je na groblju Martinika služen parastos povodom 27. godišnjice smrti Đorđa Božovića Giške, nekadašnjeg komandanta Srpske garde, čije telo ni posle više od četvrt veka od pogibije na ratištu u Gospiću nije istrulilo.

Parastos povodom godišnjice služili su protojerej stavrofor dr Velibor Džomić i paroh kučki Miloš Lučić, koji su tom prilikom osveštali i spomenik koji je nedavno postavljen.

Na jučerašnji pomen, kako „Alo!“ saznaje, došlo je više od tri stotine ljudi, među kojima je bilo mnogo nekadašnjih Giškinih saboraca, a pažnju je privuklo i pojavljivanje Brana Mićunovića, kontroverznog crnogorskog biznismena.

– Vidimo danas da je ovo mesto postalo ne mesto smrti, nego mesto života, koje sabira i pokazuje put i koje čuva sećanje i pamćenje. Mi smo se danas ovde okupili da obnovimo pamćenje, da sačuvamo sećanje, da se svi međusobno zagrlimo uz ovaj časni krst, grob, hram, koji nas je u ovako veličanstvenom broju okupio. Poznato je da se junaci kakav je bio Đorđe Gavrov i kakav je bio Gavro nikada ne zaboravljaju, da se oni pamte. Neka je pokoj duša junaku, majci od junaka, i ocu od junaka, neka je blagoslov na svima koji ste se potrudili da dođete danas – kazao je između ostalog otac Džomić u besedi.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *