Gitarista „Gansa“ oduševio „Majamijem“!

Miami, predstavlja sedmi solo rad ritam gitariste nekada mega popularnih kauboja iz vavilona Los Angelesa – Guns and roses.

Nakon prekida rada matičnog sastava, Izzy Stradlin nije sedeo skrštenih ruku uživajući u blagodetima slave i postignutog. Uz pomoć Taz Bentlija i Rič Ričardsa kao stalnih pratioca, snimio je sijaset, donekle stilski istovetnih albuma, čiji pojedinačni kvalitet nije odstupao od uzbudljivog i transcendentalnog. U današnjem slučaju – Miami – to se najpre može primetiti u zapisu Everythings alright ali, ne samo u njemu.

Počev od odmerene Partly clody, nastavljajući sa numerama Waiting i JRs song, koje deluju kao prerslikane sa njegovog najefektnijeg ostvarenja 117, Izzy Stradlin nudi jasano objašnjenje i odgovor na svojevremenu polemiku oko uspešnog izbora i njegove zamene u vidu Gilbija Klarka na mestu druge gitare u Guns and roses.

Uz prošlogodišnje, u potpunosti akustično izdanje Fire – Miami jeste jedno od prijatnijih iznenađenja koja savremena kulturna opcija danas nesebično daruje. Ovde prezentovanih deset remiksovanih pesama (u saradnji sa JT Longoriom/ovde i u funkciji bas gitariste) plus bonus zapis FSO Ragga, opravdavaju uspeh (i Izzy-jev nemerljiv doprinos) njegovog matičnog sastava ali i solo karijere koja je, vidimo i ovim albumom, dobila na značaju.

Milan B. Popović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *