Glišić: Promene u vrhu SNS posle izbora!

Ovog meseca sigurno neće biti održana stranačka vanredna skupština, a o promenama u vrhu stranke odlučivaće se posle izbora, kaže predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić. On navodi da će jedini izbori koje će naprednjaci imati unutar stranke biti na gradskom i opštinskom nivou.

  • Skupština stranke, kako stvari trenutno stoje, biće održana nakon redovnih parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora u prvoj polovini naredne godine – rekao je Glišić u intervjuu za „Politiku“, dodajući da tada mogu da razgovaraju o kadrovskim pitanjima koja se tiču izbora predsednika, potrpedsednika i ostalih funkcija.

Na pitanje ko bi mogao da nasledi Aleksandra Vučića ako napusti funkciju predsednika stranke, Glisić kaže da se u stranci ne bave politikom „šta bi bilo kad bi bilo“, i da se o nekim odlukama može govoriti tek kada se donesu. Potvrđuje i ranije izjave da će napustiti stranku ako to učini Vučić, jer je zbog njega i pristupio SNS. – Logično je da onda kada on odluči da ode, i ja to učinim – kaže Glišić.

Upitan koiliko je zadovoljan koalicionom saradnjom i partijama koje su bile na listi sa SNS kaže: – Kako su se ponašali, kakve su rezultate pravili i kako su branili politiku koju sprovodimo, tako će i zauzeti mesto na našoj listi. Čast izuzecima, ali nisu se baš svi pretrgli u poslu koji im je poveren – naveo je on.

Upitan da komentariše čijim radom od ministara SNS je zadovoljan, navodi da prvo treba da pobede na izborima pa će onda razgovarati o kadrovskim rešenjima.

Povodom saradnje sa SPS, Glišić kaže da ona na lokalnom nivou varira od opštine do opštine – videćemo šta će nam biti dalji koraci u odnosima s njima – kaže on. Upitan šta misli o delu opozicijen koja najavljuje bojkot, kaže da je to njihova stvar.

Povodom optužbi na račun predsednika opštine Marka Bastaća, da je prebio venčanog kuma, kaže da očekuje hitnu reakciju nadležnih organa.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *