GLUMAC IDE U ZATVOR ZBOG KUČETA

Poznati leskovački  stendap komičar i humorista Gile Branković mora u zatvor zbog nevaspitanja kućnog ljubimca psića – čivave „Lakija“…

  GLUMAC IDE U ZATVOR ZBOG KUČETA

 

Poznati leskovački stendap komičar i humorista Dragoslav Branković – Gile  ovih dana po nalogu Prekršajnog suda u Leskovcu mora da odleži tri dana pritvora zbog krivice navodno stečene u  lošem odgoju kućnog ljubimca psića čivave pod imenom „Laki“…

Po rešenju pomenutog suda od 23 aprila ove godine,PR 1441/2017g, Gile Branković iz Leskovca   pravosnažno započinje održavanje svoje trodnevne kazne zatvora u ponedeljak 21. maja, ali on za to vreme nema kome da poveri malog Lakija na čuvanje… Pomoć za to  je potražio u obližnjoj mesnoj zajednici ali bezuspešno.

„Ukoliko se kažnjeni ne javi na izdržavanje kazne  zatvora u označeno vreme,biće naredjeno njegovo prinudno privodjenje“…stoji u pozivu-nalogu dostavljenom Brankoviću  pre neki dan,a mi čitaocima prilažemo u slici na uvid.

„U hodniku  zgrade u kojoj ja stanujem na četvrtom spratu godinama stoji neka stara vitrina,kažu vlasništvo pokojnog nekada čuvara gradilišta zgrade. Neznam iz kojih razloga  moj Laki čim primeti otvorena vrata našeg stana silno se zatrči i na brzinu obavi malu nuždu uz pomenutu vitrinu. Neko od anonimnih prijavljivača iz komšiluka napisao je ovdašnjoj komunalnpoj policiji ili inspekciji da ja navodno  svojim starim ormanom zagadjujem žćivotnu sredinu,a oni prijavu prosledili sudu. I tako je sve krenulo, ja nisam dobio sadržinu prijave ali sam dobio  ovo rešenje Suda za prekršaje da se kažnjavam“…,u jednom dahu žali nam se Gile Branković.

„Da nije smešno bilo bi žalosno,“priča nam jedna penzionerka koja zahteva na anonimnost jer neće da se zameri komšijama za koje tvrdi da su oni  prijavili glumca Brankovića. „Ta vitrina nije Giletova,već stara opštinska vitrina,prvog kućnog saveta stare zgrade,u kojoj su svojevremeno šefovi gradilišta držali radne naloge i druge papire. Gile je morao po nalogu inspekcije da je rasturi i ukloni iz hola zgrade iako ona nije njegova, ali eto tu njegov  mali psić Laki vrši malu nuždu“, priča nam Giletova komšinica,očito zbunjena situacijom u kojoj se našao njen „do juče veseo komšija“….

Pre dvadesetak godina uradjen je samo jedan blok stanbene zgrade ,preko puta srednje Hemijske škole u Leskovcu, sa dva ulaza , a drugi deo tog stanbenog bloka bi trebalo da se uradi u produžetku na lokaciji zgarišta nekadašnje zgrade „Kartonke“ koja je  je stradala u katastrofalnom požaru pre neku godinu.Tu bi trebalo da se izgrade jeftini stanovi za stanovanje socijalnih slučajeva ,ali kada će gradnja započeti za sada nikome u gradu na Veternici nije poznato,saznajemo na licu mesta…

„Moj Laki je prilično miran i vezan za mene, navikao je da ga ja hranim.Bojim se da ne ugiune dok sam ja u pritvoru. Ako već moram u pritvor zbog „prekršaja“ mogu li i Lakija da povedem u zatvor sa monom“, javno se pitao Gile Branković u društvu novinara u obližnjoj mesnoj zajednici.  Mi pak saznajemo da Gile Branković može da odloži kaznu  zatvora uz molbu potkrepljenu ozbiljnim razlozima, ili da plati kaznu od prvog honorara u maju mesecu, ili pak  rešenje o pritvoru da sud  zameni u humanitarni rad… Šta će od toga  uraditi Branković nije za sada obavestio  leskovački sud. Kako nezvanbično saznajemo više pojedinaca iz Leskovca se javilo da „otplati“ kaznu  leskovačkog humoriste,a jedan od njih najavljuje i žurku sa trubačima nakon što ovaj leskovački glumac dobije oslobadjajuću presudu.                                                           T.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *