GLUPOST GODINE: Kako je Legija stvarno dobio nadimak – ŠARENI!

Nažalost, papir trpi sve! Kao što i na banderi piše svašta – pa nije. Novinari ne moraju da znaju sve, ne moraju da znaju ništa, novinari moraju samo da znaju ko zna – i da njega pitaju. U jednim dnevnim novinama je opet objavljena glupost! Prosto, takva informacija se ne može ni nazvati laž! Naime, objavljena je fotografija Milorada Ulemeka Legije sa zeleno – žuto – crvenom bojom kose. Propratni tekst glasi da bi Legija najradije izbrisao ovu fotografiju jer je po njoj dobio nadimak – Šareni!

Za one koji ne znaju zašto je Legija ofarbao kosu i kako je dobio nadimak, na „prvu loptu“ čak može da izgleda i logično. U stvari, reč je o potpunoj izmišljotini koju je plasirao neko ko nema pojma o životu nekadašnjeg legionara a potom i komandanta Jedinice za specijalne operacije. Komandanta, koji je na kraju otišao na pogrešnu stranu i postao jedan od vođa mafijaškog „zemunskog klana“, učestvovao u ubistvu premijera Đinđića i drugim ubistvima. I za to dobio maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina robije.

A šta je istina?!!

Istina je da je Legija nadimak Šareni dobio dvadesetak godina pre nego što je ofarbao kosu. Nadimak je dobio zbog brojnih tetovaža koje je imao po celom telu, a bile su vidljive na rukama kao i čuvena ruža, inače simbol socijalista, na vratu. Kosu je ofarbao mnogo kasnije, tačnije 31. maja 2002. posle jedne otakmice na Svetkomprvenstvu u fudbalu koje je odigrano u Japanu i Južnoj Koreji.

Naime, Legija je bio legionar u Senegalu. Ta država je igrala utakmicu sa Francuskom i Legija se, zbog ljubavi prema toj Afričkoj državi u kojoj je služio, kladio na Senegal. Hteo je, kako je sam pričao, da baci 100 evra. Nekim čudom Senegal je pobedio Francusku rezultatom 1:0. Kvota je bila fantastična, a Legija kome nikada nisu nedostajale ideje odlučio je da iz poštovanja prema državi Senegal i igračima te reprezentacije, ofarba kosu u boje upravo te afričke države.

To je jedina istina, koja nema nikakve veze sa naadimkom koji je nastao par decenija ranije zbog tetovaža.

Gradiša KATIĆ / Afera.rs

Foto: FB Legende devedesetih

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *