„Gorenju“ povećane plate, odustali od štrajka

Izbegnut je ponovni štrajk u fabrici rashladnih uređaja Gorenje Valjevo pošto su radnici i menadžment postigli danas dogovor o povećanju zarada za 3.000 dinara za sve radnike u proizvodnji i za one koji su direktno povezani s proizvodnjom, i o povećanju iznosa za topli obrok za 1.000 dinara za sve zaposlene.

Kako je saopštila slovenačka Grupa Gorenje, dogovoreno je povećanje nominalne zarade od pet do 10 odsto.

Direktor fabrike u Valjevu Kumer Simon je izjavio da mu je drago što je postignut sporazum sa sindikatom preduzeća koji podržava velika većina zaposlenih, i da će biti nastavljen neometan rad, kako bi bile ispunjene obaveze prema kupcima.

Dodao je da Gorenje radi na primeni ustanovljenih praksi u svim svojim fabrikama, da bi unapredila uslove rada i omogućila sigurno radno okruženje, jednako za sve zaposlene.

Predsednik Sindikata Gorenje Valjevo Slobodan Stanojlović je rekao da je radnicima važno što je rukovodstvo odgovorilo na njihove zahteve i pokazalo spremnost da pregovara.

„Uspeli smo da dođemo do prihvatljivog rešenja koje nam daje osnov za nastavak daljeg socijalnog dijaloga. Nastavljamo pregovore mirnim putem, bez obustava rada i pokretanja štrajkova“, rekao je Stanojlović.

Gorenje u Valjevu posluje deset godina i za to vreme proizvedeno je pet miliona frižidera i zamrzivača, uglavnom za izvoz.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *