Grad prodaje 15 nekretnina, među njima i lokal vredan više od MILION EVRA

Grad Niš raspisao je oglas za prodaju 15 nekretnina, među kojima je i lokal u centru grada čija početna cena iznosi više od milion evra, a javno nadmetanje za kupovinu te imovine grada zakazano je za 25. april.

Oglas za prodaju dve zgrade, tri stana i deset lokala raspisan je po nalogu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, a završava se u čevrtak, 20. aprila.

Od deset lokala koji su ponuđeni na prodaju, devet se nalazi u Obrenovićevoj, glavnoj gradskoj ulici, a među njima je i lokal u kome se do skora nalazila apoteka „Higija“.

Taj lokal je najskuplja nekretnina koju grad prodaje pošto početna cena za njegovih 140 kvadrata iznosi nešto više od milion evra.

Ostali lokali u Obrenovićevoj ulici prodaju se po početnoj ceni od 112.000 evra do 247.000 evra, osim lokala od tri kvadrata čija je početna cena 8.430 evra.

Među imovinom koju grad prodaje su i dve porodične stambene zgrade, a njihova početna cena iznosi 62.000 evra, odnosno 36.000 evra.

Početna cena tri stana veličine od 25 do 64 kvadrata koji se nalaze u Sremskoj i ulicama Vožda Karađorđa i Branka Krsmanovića iznosi 18.000 evra, 5.700 evra i 6.200 evra.

Najavljujući prodaju tih nekretnina na sednici gradskog parlamenta, gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je ranije da su mnogi od tih lokala ruinirani, da grad nema para za njihovu adaptaciju i da bi prihod od njihovog izdavanja tokom više decenija bio jednak sumi koja može da se odmah prihoduje.

Grad Niš već je prodao tri lokala u Obrenovićevoj ulici za 1,5 miliona evra. Početna cena kvadrata tih lokala na javnom nadmetanju održanom septembra prošle godine bila je 2.600 evra, a prodati su za 9.500 evra po kvadratu.

Nakon što je najavljena nova prodaja gradskih lokala i stanova, predstavnici Udruženog pokreta slobodnih stanara apelovali su na gradsku vlast da ne prodaje lokal u kome se nalazi apoteka „Higija“ navodeći da taj prostor predstavlja jedan od simbola grada. (Beta) Er erhielt von seinem großvater ein schwieriges erbe, denn frankreich stand kurz vor dem finanziellen ruin, und der neue könig war nicht fähig die krise im rahmen https://www.hausarbeit-agentur.com/ der absolutistischen monarchie zu bewältigen

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *