GRČKA POLICIJA NA TRAGU UBICI ŠKALJARACA: Pronađen DNK na mestu zločina! Ovo su detalji ubistva Kožara i Hadžića na Krfu!

Grčka policija na tragu je ubici „škaljaraca“, koji su likvidriani na Krfu 23. jula.

Tada su ubijeni navodni pripadnici „škaljarskog klana“ Alan Kožar iz Bara i Damir Hadžić iz Užica. Nezvanično se saznaje, na mestu egzekucije pronađen je biološki trag, iz kog je izvučen DNK profil, za koji se veruje da pripada jednom od dvojice pucača.

Policija sada pokušava da identifikuje ko je ta osoba, čiji je biološki uzorak veštačen, da ga locira i uhapsi. Očekuje se da DNK trag bude istražen i u Interpolovoj bazi podataka, kao i u bazama srpske i crnogorske policije. U okviru istrage, privedeno je, takođe, nekoliko muškaraca za koje se sumnja da bi mogli da imaju informacije o zločinu. Još se ne zna kakv je njihov status i da li su uhapšeni. Kod njih su pronađena falsifikovana dokumenta Slovenije, a na ovo grčko ostrvo stigli su, kako se pretpostavlja, dva meseca ranije.

Prethodno, kako je utvrđeno, skrovište im je bilo u turskom letovalištu Antalija, gde su, takođe, iznajmljivali vilu. Uprkos lažnim dokumentima i menjanju skrovišta, ubice su ih pronašle i likvidirale, kao i šest meseci pre toga Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini.

Policijska saznanja, na osnovu prikupljenih tragova sa oba lica mesta, na Krfu i grčke prestonice, idu u pravcu da je, po svemu sudeći, četiri likvidacije organizovala ista ekipa, a da su čak i pucači isti.

U oba slučaja je korišćena municija kalibra devet i 7,65 milimetara, ispaljena iz automatskog oružja. Na Krfu je policija pronašla više od 30 čaura ispaljenih metaka, od kojih je većina pogodila mete u glavu i grudi. Pronašao ih je jedan poznanik i obavestio policiju. Ne zna se tačno koliko je prošlo od ubistva do pronalaska tela, ali se sumnja da je taj razmak od najmanje dva sata.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *